L'Ajuntament de Girona ha exigit als propietaris del Vol Gastronòmic que concretin quin és el procediment per desmantellar l'estructura per poder establir una data. La regidora de Promoció, Glòria Plana, considera que cal tenir una resposta aviat «perquè estigui desmuntat abans que acabi l'agost». La mateixa Plana va certificar que «un cop es desmunti, haurà acabat aquest episodi del Vol».

Fa unes setmanes, l'Ajuntament de Girona va comunicar que no aprovava la pròrroga que va presentar a finals de juny el Vol Gastronòmic per seguir funcionant tres mesos més, després que finalitzés la concessió d'ús de l'espai públic el passat 30 de juny. El govern municipal va remarcar també que no existeix cap tipus de negociació entre les dues parts i que per tant, la decisió ja és definitiva.

Tot i que aquest espai de 28 tones i 20 metres de llarg ubicat al carrer Santa Clara, havia de cessar la seva activitat gastronòmica a finals de juny, al juliol encara s'hi van poder veure diversos comensals a l'interior o fins i tot, la carta de plats exposada diàriament a l'entrada de l'estructura de vidre i ferro.

De moment, però, des de l'Ajuntament gironí ja han assegurat que una vegada es va notificar oficialment als responsables del Vol la decisió de no concedir la pròrroga, es va exigir que concretessin quan i com començaran els treballs de desmantellament. Com va reconèixer Glòria Plana, ara mateix encara no se sap quan s'iniciaran ni la seva durada.

El mínim impacte possible

La regidora del govern de CiU, Glòria Plana, va explicar que «buscaran una data que produeixi el mínim impacte possible». Com ja es va fer en el muntatge el 25 de juliol de 2014 es podria escollir un dia festiu per treure l'estructura. La mateixa Plana recorda que un cop es concreti quines són les tasques per desmuntar-lo, caldrien informes de la policia local, i de les àrees de Via Pública i d'Urbanisme. Un cop es faci el pla de treball, es podrà procedir al desmuntatge després que l'empresa hagi fet efectiu també el pagament de les taxes d'ocupació de via pública arran de l'ús de la grua.

El Vol Gastronòmic va ser una iniciativa privada que va comptar amb el suport implícit de l'Ajuntament en el mandat passat. Després dels primers tres mesos havien rebut més 1.500 comensals. Malgrat això, en poc més de 9 mesos la bombolla es va desinflar i només assolien una xifra de 2.500 visitants. Van haver de crear noves idees per rellançar-lo, però l'estructura no ha aconseguit convertir-se en un atractiu a la ciutat.