El món de la política, la cultura i el periodisme es van unir ahir per dir l'últim adéu a la directora de la Casa de la Cultura de Girona, Natàlia Molero, que va morir ?diumenge als 55 anys amb una llarga trajectòria a les seves espatlles. L'església del Mercadal va quedar petita per acollir els centenars de persones que van voler acomiadar Molero, que havia estat gestora cultural, escriptora, presentadora de televisió i havia exercit responsabilitats polítiques de la mà de CiU.

Lluís Llach va posar la banda sonora al comiat, que va començar amb les notes de Que tinguem sort. Pere Domènech va ser l'encarregat d'oficiar la cerimònia, presidida pel taüt i una fotografia en blanc i negre d'una Molero somrient. Domènech va recordar la finada com una dona «treballadora i lluitadora», amb una experiència vital rica i intensa, que va lluitar per les seves conviccions i idees polítiques. «Ha estat una dona de gran carisma davant les adversitats, capaç de buscar la part positiva de qualsevol situació difícil», va indicar Domènech, que va recordar els seus inicis com a professora a l'escola Pare Coll de Sant Narcís i la seva trajectòria com a directora dels serveis territorials de Cultura a Girona i com a directora de la Filmoteca de Catalunya. Més enllà del seu bon tracte, amb una proximitat i amabilitat que reconeixen tots aquells que la van conèixer, Domènech va destacar que Molero «sempre va creure en les dones, individualment i col·lectivament». Durant la cerimònia també es van poder escoltar les peces Núvol Blanc, de Llach, i, al final, Imagine, de John Lennon.

Pere Macias, diputats al Parlament com Lluís Guinó i Dolors Rovirola i l'exsenadora Rosa Núria Aleixandre. També s'hi van poder veure nombrosos càrrecs locals, com el president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Català, l'alcalde de Banyoles i vicepresident de la Diputació, Miquel Noguer, el batlle de Llagostera, Fermí Santamaria, l'exbatlle de Bescanó, Xavier Soy, i l'exalcalde de Santa Coloma de Farners, Antoni Solà, entre molts altres.

Més enllà de CDC, Molero va demostrar haver teixit complicitats amb totes les tendències polítiques, de manera que entre els assistents es van poder veure nombrosos representants d'altres partits: Joaquim Nadal, Sílvia Paneque, Francesc Francisco-Busquets i Rafael Bruguera (PSC), Maria Mercè Roca, Joan Puig (ERC), Laia Pèlach (CUP) i Jordi Cañas (Ciutadans), entre altres.

El món de la cultura, per la seva banda, també va ser molt present a la cerimònia, amb l'assistència dels escriptors Josep Maria Fonalleras i Núria Martí, l'editor Quim Curbet, el llibreter -ja jubilat- Guillem Terribas, l'exdelegat de Cultura Joan Domènech i l'actual responsable, Antoni Baulida, entre altres. També s'hi va poder veure l'advocat Carles Monguilod.