Els Marrecs de Salt passen la prova per l'assalt del 5de8

La colla castellera celebra un assaig especial en una jornada de festa que va quedar deslluïda per la pluja

30.07.2015 | 06:30
La biblioteca va acollir un tast de vins amb lectura de textos literaris.

Els Marrecs de Salt podran viure demà un nou episodi històric en la seva plaça si totes les previsions es compleixen. Dijous van passar amb suficiència la prova del 5de8 i ahir a la nit es tornava a intentar a les naus de les Guixeres. La construcció és el castell de més nivell que mai han aixecat els castellers blaus de Salt. Va ser una de les bones notícies de la jornada de Festa Major, que va quedar deslluïda per la pluja i que va obligar a retardar actes i fins i tot suspendre'n.
Els Marrecs de Salt pretenen estrenar en aquesta temporada el 5de8 -castell que tenen pendent de descarregar- i el 2de8 amb folre, a més del consolidat 3de8 a la plaça de l'Ajuntament. Hi arribaran després d'un assaig especial celebrat la nit de dijous i d'una altra prova feta ahir que dóna confiança a la colla per encarar-se als seus objectius, amb proves de 5de7 net i de 8 fins a dosos. També van col·locar els dosos del 2de8 amb folre, construcció que no completen precisament des de la passada festa major, ara fa un any.

La tempesta de tarda
La tempesta d'estiu va provocar que el segon dia de la Festa Major quedés deslluït en haver de suspendre alguns dels actes que s'havien programat a l'aire lliure. Va ser el cas del festival Can Panxut de la plaça Sant?Jaume, que a l'hora de tancar l'edició, es desconeixia si s'acabaria celebrant. Altres actes en equipaments tancats com la Biblioteca o la Casa de Cultura es van poder desenvolupar amb normalitat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema