La Guàrdia Civil ha detingut un home de 59 anys i nacionalitat colombiana que van enxampar amb 3,3 quilos de cocaïna a casa. La investigació arrenca al febrer quan la policia va saber que el sospitós podria dedicar-se al tràfic de drogues. L'objectiu dels agents era comprovar si la seva funció era la de rebre grans quantitats de droga i manipular-la per després vendre-la a través de petits traficants. Després de seguir-lo durant setmanes, el passat 14 de juliol van entrar a casa seva. Allà li van trobar 3,3 quilos de cocaïna i material divers per a la seva manipulació. Després de declarar davant del jutge, el detingut ha ingressat a la presó.

L'operació, batejada amb el nom 'Columbiam', arrenca el passat mes de febrer quan els agents van saber que hi havia una persona d'origen colombià que es podria dedicar al tràfic de drogues des del seu domicili, a Girona. Concretament, la sospita que tenien els agents era que l'home s'encarregava de rebre grans quantitats de cocaïna a casa, on la tractava i, posteriorment, la venia en petites dosis a través de diversos traficants menors.

Els agents van passar setmanes seguint el sospitós i van poder comprovar no només que no tenia cap feina coneguda sinó que habitualment es desplaçava per diferents punts de les comarques gironines i es trobava amb persones conegudes per la policia perquè tenien antecedents per tràfic de drogues.

Amb l'autorització judicial, el passat 14 de juliol els agents de la Guàrdia Civil van entrar al domicili de l'home, a Girona. Allà es van confirmar les seves sospites: hi van trobar 3,3 quilos de cocaïna i també altres substàncies amb que s'alteraria la droga i material divers per a tractar-la (bàscules de precisió, premsa de metacrilat i diversos recipients per guardar la droga).

Per tot plegat, els agents es van endur l'home detingut. Es tracta d'un veí de Girona de 59 anys i d'origen colombià. Després de declarar davant del jutge, ha ingressat a la presó.