Un veí de Girona ha ingressat a presó després que la Guàrdia Civil hagi culminat una operació iniciada al febrer que l'ha situat com la persona que presumptament es dedicava a manipular cocaïna. De fet, durant l'escorcoll en el seu pis de la ciutat, els agents li van comissar 3,3 quilos de cocaïna així com material divers per poder tallar-la i distribuir la substància estupefaent que quedava en mans de petits traficants. L'home té 59 anys i nacionalitat colombiana. Després de passar a disposició judicial al Jutjat d'Instrucció número 3 de Girona, el titular va decidir el seu ingrés a presó.

La detenció es va produir el dimarts 14 juliol en el marc de l'operació Columbiam que els agents de la Guàrdia Civil de Girona havien iniciat el febrer. Fa mig any, havien tingut coneixement que una persona d'origen colombià estaria «cuinant» suposadament cocaïna, una substància estupefaent que després era distribuïda a través de petits traficants. Les investigacions es van centrar en un ciutadà colombià que seria l'encarregat de la recepció i manipulació de la substància i van començar-lo a seguir i investigar intensament. Els policies van poder comprovar que l'home no treballava i que en canvi, sí que anava amunt i avall per diversos municipis de la província i que quan feia aquests viatges, es reunia amb persones conegudes pels agents ja que comptaven amb diversos antecedents policials i judicials per tràfic de drogues.

Gràcies a les investigacions realitzades, els agents van poder concretar que l'investigat hauria rebut una quantitat important de substàncies estupefaents, concretament cocaïna. Per aquest motiu, van el 14 de juliol després d'obtenir el permís del jutge per a l'entrada i registre, van procedir al registre del domicili de l'investigat que es troba situat a la ciutat de Girona.

Durant l'escorcoll, els policies van comissar un total de 3,3 quilos de cocaïna, així com altres substància preparades per al tall i manipulació, bàscules de precisió, una premsa de metacrilat i diversos recipients per guardar la substància. Davant de les evidències, la Guàrdia Civil va detenir H.S., de 59 anys i nacionalitat colombiana. Els policies van instruir diligències, van lliurar el detingut i la droga al jutge, que va decidir l'ingrés a presó de l'arrestat.