El jutjat de Girona ha condemnat Raby Azzahir a sis anys i dos mesos de presó per cremar un cotxe de la policia local i amenaçar un caporal a qui considerava culpable de l'expulsió del país del seu germà petit. Segons la sentència, l'home va reconèixer els fets i per això s'ha tingut en compte l'atenuant d'arravatament. A més haurà de pagar les destrosses del vehicle policial que es van peritar en 2.096 euros. En el judici es van aportar gravacions i els testimonis dels agents mentre que l'agressor va decidir no declarar.

Els fets es remunten al novembre de 2011. Al voltant de les tres de la tarda del 18 de novembre, Raby Azzahir va llançar benzina per sobre del cotxe patrulla, aparcat davant de la zona reservada de les dependències policials, al carrer Major, i amb un encenedor elèctric va calar-hi foc.

En veure l'incendi, agents de la Policia Local van sortir al carrer i van intentar convèncer l'home que deixés la benzina i l'encenedor i s'entregués. L'autor dels fets, però, s'hi va negar i va amenaçar els agents que els calaria foc i després es cremaria també.

Un dels agents, però, va aconseguir saltar-li a sobre i, malgrat que Raby va tenir temps de llançar-li la benzina al policia, els efectius van aconseguir reduir-lo abans que no pogués activar l'encenedor i van poder treure-li la garrafa de combustible que portava.

Raby Azzahir va confessar que va cremar el cotxe com a «venjança» perquè el seu germà, Moha Azzahir, de 21 anys, havia estat expulsat del país per reincidència delictiva (amb dotze antecedents de delictes), i ja és al Marroc.

Com va quedar demostrat també al judici la familia d'Azzahir havia inciat diverses peticions perquè no s'expulsés el fill petit perquè no tenien parents al Marroc. Donat que no va poder aturar aquesta expatriació, el jove es va «ofuscar» i va anar a per qui considerava culpable, que era un caporal de la policia local.

La condemna

El jutjat condemna Raby Azzahir a dos anys i quatre mesos de presó per un delicte d'obstrucció a la justicia amb l'atenuant d'arravatament. A més cal sumar una altra condemna per un delicte de dany mitjançant incendi d'una pena d'un any i 11 mesos. Per atacar l'agent, se li imposa una pena semblant d'un any i 11 mesos com a responsable d'un delicte d'atemptat a l'autoritat. En conjunt una suma de sis anys i dos mesos de presó per tres delictes comesos.

L'Ajuntament de Salt va donar compte d'aquesta sentencia al ple. El consistori rebrà una indemnització per danys causat al vehicle de la policia de 2.096 euros.