La direcció de CDC a Girona ha emès un comunicat en què defensa l'actuació de l'alcalde davant l'incendi originat a les Pedreres i critiquen l'opinió de Josep Quintanas publicada al Diari de Girona aquest divendres, 24 de juliol. Retreuen, en el comunicat, "la seva inquina cap a l'alcalde i tot allò que es mou a l'entorn de Convergència". Declaren que "estendre la brama que l'alcalde no va ser a l'incendi és desconèixer la realitat i creure's el relat de la seva candidata". Defensen que l'alcalde, Carles Puigdemont, va estar des del primer minut "coordinant les gestions dels regidors directament responsables -del barri, de seguretat, de serveis socials i de medi natural-, la informació amb el cos de Bombers i el departament d'Interior" i van recordar que el mateix conseller s'hi va implicar personalment.

Expliquen en el mateix comunicat, que més enllà de la informació als mitjans i les explicacions presencials als afectats, "també va participar en la reunió de coordinació informativa del mateix dia a dos quarts d'onze de la nit en el centre de comandament que els bombers havien situat a l'esplanada del Parc Científic". Per sufocar l'incendi es van destinar quinze mitjans aeris, una concentració que el comunicat descriu d'excepcional; "no es mobilitzen per què sí. Tot això el senyor Quintanas ja ho sap, però com li sol passar sovint, la realitat no li importa gens", afirmen els convergents.

Respecte a l'opinió de Josep Quintanas el partit afirma al comunicat que "els seus articles carregats de ressentiment poden confondre, i per això de tant en tant cal recordar qui és i per qui escriu el senyor Quintanas". Afegeixen que si Quintanas vol ser honest, "si no vol ser un manipulador de la realitat -cosa que, atesa la seva trajectòria, ja entenem que li costa massa-, hauria de signar els articles amb tot el reguitzell de responsabilitats públiques i polítiques que ha exercit i exerceix". Denuncien que no és honest "continuar fent campanya política amagat rere una suposada neutralitat d'opinador per part de qui no només té un carnet i una trajectòria sinó de qui forma part de la candidatura d'un dels grups de l'oposició a l'Ajuntament". Critiquen que un membre de l'oposició que "escriu com a pretès opinador independent no és honest ni transparent" i afegeixen que, "si no ho fa ell, almenys el diari en què escriu hauria de tenir el respecte cap als seus lectors d'aclarir-los-ho".

Finalment aclareixen que "Quintanas pot continuar opinant i escrivint el que vulgui, és ben lliure de fer-ho i el diari de publicar-ho, però li demanen que sigui més honest, més transparent... i que no continuï amagant l'ou".