L'Empordà

«Jocs de trons» convoca els extres escollits per a les proves de vestuari

El Palau de Fires es tornarà a convertir en la base per a l'última fase de selecció de 800 figurants

28.07.2015 | 06:30
La primera fase del càsting ja va omplir la Devesa.
La primera fase del càsting ja va omplir la Devesa.

L'empresa de càsting Modexpor, contractada per la productora de Jocs de trons per fer la selecció dels extres a Girona, ja ha començat a convocar els escollits per fer les proves de vestuari. En la primera selecció es van escollir 1.200 homes i 1.200 dones dels que finalment només quedaran 800 seleccionats. Durant tot el mes d'agost es farà aquesta convocatòria i el rodatge es portarà a terme al setembre.
La productora trucarà personalment els afortunats -se'ls pot avisar fins pocs dies abans que comenci el rodatge-, que cobraran 50 euros al dia. Les proves de vestuari es faran al mateix Palau de Fires a l'agost.
A inicis de juliol fins a 5.000 persones van fer cua, segons dades de la Policia Municipal de Girona. De fet, la fila de gent anava des de les portes del Palau de Fires fins a la rotonda del rellotge, aproximadament un quilòmetre. Alguns dels aspirants no van arribar ni a entrar al Palau de Fires, ja que, prèviament, una part de l'equip de càsting que s'encarregava de fer una primera tria. Els preguntaven qui era de Girona i qui portava tatuatges i, d'acord amb aquests dos criteris, feien una primera selecció. En cas de superar aquest primer escull, els aspirants entraven a dins on havien de respondre algunes preguntes més, donar les seves dades personals i també els feien fotografies de perfil, de primer pla i de pla general. Aquesta informació s'enviava al director dels capítols que es rodaran a Girona, que ha estat l'encarregat de fer la selecció final.
Un cop fet aquest primer cribratge, la productora ja es troba en disposició de fer la segona gran tria: ahir anunciava que està convocant per telèfon els figurants. Modexpor demana a qui va assistir al càsting i va arribar a passar les proves que estiguin atents perquè les trucades s'allargaran fins a finals d'agost. El vestuari s'emprovarà al Palau de Fires.

Control absolut
Als futurs figurants se'ls obliga a mantenir en secret tot allò que vegin durant el rodatge i la preparació. Ja abans d'accedir al recinte on es fa el càsting se'ls recordava que no poden dur cap telèfon mòbil a sobre. Mentre duri el rodatge, no només estarà prohibit portar el telèfon sinó que se'ls demana signar un contracte de confidencialitat on es comprometen a no publicar cap informació a les xarxes socials.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema