L'empresa de càsting Modexpor, contractada per la productora de Jocs de trons per fer la selecció dels extres a Girona, ja ha començat a convocar els escollits per fer les proves de vestuari. En la primera selecció es van escollir 1.200 homes i 1.200 dones dels que finalment només quedaran 800 seleccionats. Durant tot el mes d'agost es farà aquesta convocatòria i el rodatge es portarà a terme al setembre.

La productora trucarà personalment els afortunats -se'ls pot avisar fins pocs dies abans que comenci el rodatge-, que cobraran 50 euros al dia. Les proves de vestuari es faran al mateix Palau de Fires a l'agost.

A inicis de juliol fins a 5.000 persones van fer cua, segons dades de la Policia Municipal de Girona. De fet, la fila de gent anava des de les portes del Palau de Fires fins a la rotonda del rellotge, aproximadament un quilòmetre. Alguns dels aspirants no van arribar ni a entrar al Palau de Fires, ja que, prèviament, una part de l'equip de càsting que s'encarregava de fer una primera tria. Els preguntaven qui era de Girona i qui portava tatuatges i, d'acord amb aquests dos criteris, feien una primera selecció. En cas de superar aquest primer escull, els aspirants entraven a dins on havien de respondre algunes preguntes més, donar les seves dades personals i també els feien fotografies de perfil, de primer pla i de pla general. Aquesta informació s'enviava al director dels capítols que es rodaran a Girona, que ha estat l'encarregat de fer la selecció final.

Un cop fet aquest primer cribratge, la productora ja es troba en disposició de fer la segona gran tria: ahir anunciava que està convocant per telèfon els figurants. Modexpor demana a qui va assistir al càsting i va arribar a passar les proves que estiguin atents perquè les trucades s'allargaran fins a finals d'agost. El vestuari s'emprovarà al Palau de Fires.

Control absolut

Als futurs figurants se'ls obliga a mantenir en secret tot allò que vegin durant el rodatge i la preparació. Ja abans d'accedir al recinte on es fa el càsting se'ls recordava que no poden dur cap telèfon mòbil a sobre. Mentre duri el rodatge, no només estarà prohibit portar el telèfon sinó que se'ls demana signar un contracte de confidencialitat on es comprometen a no publicar cap informació a les xarxes socials.