Les 150 persones desallotjades a causa del foc a la zona de les Pedreres van poder tornar ahir a la nit a casa. Alguns, però, explicaven la seva vivència i asseguraven que havien hagut de marxar corrent de casa abans que els serveis d'emergències els vinguessin a alertar perquè es van veure el foc a sobre. Aquest és el cas de la Sara Márquez, que va marxar per un camí enmig del bosc en veure que les flames se li acostaven a la casa.

Les famílies desallotjades pel foc van marxar de casa amb el neguit de si el foc arribaria fins a les seves propietats. Molts viuen en cases situades a l'anella verda, una zona boscosa a tocar de la vall de Sant Daniel, que és la porta de les Gavarres.

La Sara estava preocupada per com li havia quedat la casa. Entre els veïns es van estendre ràpid els rumors sobre l'afectació de les cases -oficialment es parla de set propietats afectades, dues de les quals amb «afectacions severes»- i per això el nerviosisme creixia. «M'han dit que el foc m'ha arribat a una paret de la casa i que la tinc tota negra», lamentava.

Una altra veïna, la Fina, va agrair el tracte que els han donat en tot moment i va explicar que han estat els Bombers els que els van haver d'anar a treure de casa, però que no ha patit en cap moment. Elles i els seus fills van passar la tarda a l'escola Annexa, on es va decidir allotjar els afectats pel foc. Inicialment, els van portar fins a l'Hotel AC, situat a la zona de les Pedreres, i després els van traslladar al centre, on els nens van aprofitar per jugar a pilota.

El regidor de Serveis Socials, Eduard Berloso, va explicar que en aquest hotel hi havia sis persones que tenien estat delicat de salut. A més, l'Ajuntament havia reservat habitacions a diferents hotels de la ciutat per si calia allotjar-los. També els van donar sopar però al final van poder retornar a les seves llars.