Ja fa tres dies que la música i la disbauxa omplen el municipi de Salt. Petits i grans surten als carrers decorats per l'ocasió per gaudir del bon temps, dels espectacles, els concerts, entre d'altres. El motiu: la Festa Major de Salt. Ahir dissabte es va viure des de primera hora del matí actes com la XXXVII Festa d'Escacs, espectacles infantils o oficis solemnes. A les 12 del migdia era l'hora de la festa de l'escuma pels més petits a plaça Catalunya. Precedit pel 5è concurs de botifarra Vila de Salt, un berenar i la confecció d'un puzzle gegant arribava l'esperada cercavila de Gegants i la batucada a càrrec dels Amics dels Gegants de Salt i els Diables d'en Pere Botero. Després va haver-hi el concert a càrrec de l'Orquestra La Principal de Salt, una exhibició de ball i el ball de la Festa Major.

Queia la nit i la música omplia l'Era del Cigarro amb una sèrie de concerts destinats principalment a un públic jove, tot i que no era el públic absolut. A la una de la matinada estava prevista l'aparició a l'escenari la banda Reincidentes, acompanyats de La Troba Kung Fu i La Banda del Yuyu.

A dos quarts de cinc de la matinada estava previst que la música s'aturés per donar pas al moment més calent i emocionant de la nit, el tradicional Correfoc de Salt. Aquest va ser a càrrec dels Diables d'en Pere Botero i amb la col·laboració de les colles de diables Les Gàrgoles de Foc de Banyoles, Els Diables de l'Onyar de Girona, els Diables de Puig d'Afrou de la Cellera de Ter i els Diables de l'Albera de la Jonquera.

Aquestes cinc colles havien de tenyir els carrers de Salt de vermell amb el seu espectacle de foc i guspires mentre una multitud entusiasmada i entregada els seguia al llarg del seu recorregut. La sotirda estava prevista a l'Era de Cal Cigarro i va posar punt final a la plaça de la Vila.

Després de quasi dues hores de ballar entre el foc arribava el moment de refrescar-se i donar per acabat el dissabte amb el ball del pijama i la festa de l'escuma acompanyada d'una discomòbil amb La Bombolla.

Diumenge de castells

A les 8 del matí, els timbalers i els grallers dels Marrecs de Salt faran un recorregut pels carrers del municipi, des de la plaça de la Vila fins a la Factoria Cultural Coma Cros.

De les 10 del matí a les 2 de la tarda se celebra la XII Trobada d'Intercanvi de Plaques de Cava a la plaça de la Vila organitzada per Jan Col·lecció. Per altra banda, a les 12 del migdia tindrà lloc la tradicional actuació castellera amb els Marrecs de Salt, els Castellers de Terrassa, els Xicots de Vilafranca i els Xerrics d'Olot. El seguirà a dos quarts de cinc una actuació castellera amb espectacle familiar i animació infantil a càrrec de Jaume Barri. Uns espectacles pensats per a tots els públics.

Dins la programació infantil del diumenge s'hi troben -a les 6 de la tarda- l'espectacle infantil amb Mim-vant a càrrec de Salsa Jove a la plaça Tres de Març i els inflables situats a la mateixa plaça. Els més joves poden gaudir a dos quarts de vuit de la tarda el concert de l'Orquestra Selvatana, l'exhibició de ball de Sibiem a les 9 del vespre i el Ball de la Festa Major a dos quarts d'onze de la nit.

Demà dilluns, i com a cloenda de la Festa Major de Salt, està previst un espectacle infantil, un berenar amb obsequi pels petits i la cantada d'havaneres.