Aquest dimarts a Girona vam celebrar el 30è aniversari de la nostra televisió local, TVGi. Tres dècades no són qualsevol cosa i haver aguantat aquest temps amb tot el que ha caigut té el seu mèrit. Curiosament en aquest mateix lapse de la meva vida a mi m'ha decaigut gradualment el gust per la televisió, caient finalment en una situació en la qual pràcticament no miro cap canal i molt menys tot un programa concret.

Però durant l'acte, sobretot a l'inici, vaig tenir temps de contemplar unes càpsules visuals dels programes d'aquesta cadena gironina, entre elles un d'anomenat La ciutat dels llibres, un programa magnífic, crec, perquè està presentat per l'acreditat periodista del Punt/AvuiJordi Grau. Tot un espai dedicat als llibres i a la lectura mereix el meu respecte, estic segur que altres televisions comercials no dediquen el mateix interès a aquest tema i per tant jo ho celebro.

Estic segur que aquest programa es dedica a entrevistar tots els personatges de la ciutat i dels encontorns que escriuen, publiquen o venen llibres. A Girona, potser més que en altres indrets, tenim prou talent en aquests aspectes per omplir de contingut un programa d'aquestes característiques, i la prova és que en Jordi Grau ho fa i ho fa molt bé, segur que sí.

Espero que aquesta formula televisiva gironina segueixi en antena tot el temps que sigui possible, la ciutat -la de pedra i la dels llibres- s'ho mereix, però jo continuaré no mirant-lo, perquè costums de 30 anys no es canvien d'un dia per l'altre, m'heu de comprendre. Crec que era Groucho Marx que deia allò de "jo no em faria mai d'un club on acceptessin gent com jo". Aplicant-me aquesta mateixa màxima he d'esperar que La ciutat dels llibres continuï essent un programa magnífic.