Aproven la reforma de la central del Molí per fer-hi un espai cívic

Es tracta de la primera fase per rehabilitar l'edifici de Sant Clara i té un pressupost d'1,2 milions

23.07.2015 | 06:30
L´edifici està al xamfrà del carrers Santa Clara amb Perill.

L'Ajuntament de Girona ha aprovat la separata de la primera fase del projecte de rehabilitació de la Central del Molí per a espai cívic per a la gent gran de la zona del Barri Vell - Mercadal. L'import fixat és de 1.245.701 euros (IVA inclòs), tot i que el preu es podria rebaixar quan es liciti i adjudiquin els treballs de la reforma. El projecte l'ha redactat l'arquitecte Xavier Masgrau per 47.795 euros (IVA inclòs), que va resultar el vencedor d'un concurs públic urgent, on es van presentar tres ofertes.
De fet, durant les obres de reforma, s'anirà posant en funcionament la instal·lació per fases per poder donar prioritat al servei a la gent gran de l'Associació de Gent gran del Barri Vell i el Mercadal.
Fa uns anys, va esclatar una polèmica entre l'Associació, l'Ajuntament i la Caixa perquè temporalment els avis semblava que es quedarien sense local. Finalment, l'Ajuntament va aconseguir un acord per garantir que seguissin al casal mentre no poguessin rehabilitar el Molí, que només té en bon estat la planta baixa, ja que actua de central elèctrica. El pacte suposava que el consistori pagarà 7.500 euros al mes a la Fundació de la Caixa (que destinarà a accions socials) pel lloguer de l'espai del carrer Grober fins que puguin anar al Molí.
Ara mateix, l'edifici, situat al xamfrà entre els carrers Santa Clara i Perill, està en força mal estat després que durant dècades havia estat semiabandonat i va servir de magatzem de les brigades.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema