L'escola el Bosc de la Pabordia de Girona seguirà en barracons força temps més. De fet, ara mateix no hi ha cap previsió perquè es pugui construir l'edifici al solar cedit per l'Ajuntament de Girona al Departament d'Ensenyament ja fa anys a Palau-sacosta. el centre fa quasi una dècada que funciona en uns barracons a Palau, en un espai que ha compartit en el passat amb els mòduls del CEIP Pericot, que ja sí que té un edifici construït a la part baixa de Montilivi.

La tinent d'alcalde d'Educació de Girona, Isabel Muradàs, va explicar en el darrer ple municipal que ha preguntat al Departament i que no els "hi han pogut dir" quan es podria construir". el que queda clar és que ara per ara no està en la previsió de construcció d'equipaments. "Tampoc ens han dit que no" s'acabi construint tard o d'hora, va assenyalar la representant del govern municipal a preguntes del regidor del PSC Joaquim Rodríguez.

L'edil socialista també va apuntar que la tanca perimetral que protegeix els actuals barracons està en mal estat i va demanar que s'actuï. Hi ha un seguit de desperfectes i forats que podrien haver propiciat, fins i tot, que algun nen s'hi enganxés o aprofités per marxar de l'escola.

La regidora d'Educació va indicar que aquest estiu està prevista ja la reparació d'aquesta tanca. Va explicar que la va col·locar el Departament i que estan en converses perquè també col·labori en el finançament dels treballs.

D'altra banda, la representant del govern municipal va voler assenyalar que ara mateix la problemàtica dels edificis educatius es pot desplaçar a secundària. Va explicar que hi ha una baixada demogràfica i que "això pot fer replantejar el tema de les noves obres perquè en els propers deu anys l'ESO rebrà un increment de d'alumnes". Segons Isabel Muradàs, caldran més espais per a l'increment d'estudiants de secundària. "S'ha de parlar amb el Departament", va indicar la regidora.