L'Empordà

Un foc virulent fa desallotjar 150 persones, afecta 36 hectàrees i crema set cases

Les flames van iniciar-se en un camí de darrere del cementiri a Font de la Pólvora i es van estendre per darrere la muntanya de les Pedreres

22.07.2015 | 06:30
Un foc virulent fa desallotjar 150 persones, afecta 36 hectàrees i crema set cases
Un foc virulent fa desallotjar 150 persones, afecta 36 hectàrees i crema set cases

amb les flames a tocar i a dins de casaUn home amb un nen petit en primer pla i de fons la zona de l'ermita del Calvari amb tot el terreny del voltant ben cremat.Bombers actuant en una de les cases de la zona del Pirulí.Les flames van afectar la zona alta de la muntanya de les Pedreres. Els mitjans aeris van permetre que ahir es pogués donar el foc per estabilitzat cap a les 10 de la nit. Dues veïnes dels Caputxins sortint de casa per la proximitat de les flames. Els Bombers i les ADF van treballar en l'incendi.

La ciutat de Girona va patir ahir el primer gran incendi de l'estiu de la província. La gran fumera es podia veure des de diverses comarques i és que el foc va arribar ben a prop de zones habitades i va ?obligar a desallotjar 150 veïns. Les flames van afectar 36 hectàrees però també set cases, cinc d'elles van rebre sobretot de la zona de la façana i dues més van quedar ben cremades de l'interior. Totes elles es troben situades al peu del Pirulí, el disseminat dels Caputxins. Els seus inquilins van estar treballant de valents per evitar que cremessin les serves pertinences juntament amb els efectius d'emergències.
La mobilització per apagar l'incendi va ser tan gran que els Bombers hi van destinar 52 dotacions terrestres i 15 d'aèries i també hi van treballar efectius de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) de la zona, el cos d'Agents Rurals, 17 patrulles del cos de Mossos d'Esquadra i agents de la Policia Municipal.
L'incendi es va declarar pel voltant de les quatre de la tarda en un camí que hi ha darrere del cementiri i a tocar el carrer Hortènsia del barri de la Font de la Pólvora. Des del sector Est, les flames es van anar estenent sense aturador per una zona boscosa i de matolls i va anar pujant amunt cap a la part alta de les Pedreres. Va atacar la zona del Pirulí on hi ha algunes barraques; va seguir pels Polvorins, l'ermita del Calvari i la Muntanya de la O.
La feina dels efectius d'extinció d'incendis es va centrar a evitar que les flames travessessin la variant de Girona, ja que això suposaria arribar a la Vall de Sant Daniel i en conseqüència, a les Gavarres. Entrant el vespre, els Bombers van aconseguir tancar el perímetre de la cua de l'incendi i durant el vespre van dedicar la majoria d'esforços en aquesta zona del flanc dret de l'incendi per evitar que s'obrís cap a les Gavarres i aconseguir així tancar tot el perímetre.
Durant aquestes hores, els veïns van viure moments de pànic i alguns d'ells van ser confinats a casa. D'altres, especialment ciutadans dels barris de Torre Gironella i Torre Alfons XII i també els veïns d'alguns habitatges de la primera línia del barri de Sant Daniel van ser desallotjats per la proximitat de les flames i també per prevenció. Unes 150 persones són les que van haver de marxar a casa seva. L'Ajuntament va habilitar l'escola Annexa per aquells qui volien passar-hi la nit i també una sala de l'hotel AC Palau de Bellavista. Finalment, cap a les deu del vespre l'incendi es va donar per estabilitzat i es va permetre que la gent desallotjada pogués tornar a casa seva.?Durant la nit, els mitjans terrestres van estar treballant per acabar de controlar el foc.
El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ahir va haver d'atendre dues persones durant l'incendi. Una per inhalació de fum lleu i l'altra, un bomber, per un cop de calor que ja va ser donat d'alta.
Quant a l'origen de l'incendi, els Agents Rurals juntament amb els?Mossos d'Esquadra estan treballant amb la possibilitat que sigui un incendi intencionat en tractar-se d'una zona urbana.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema