L'empresa adjudicatària de les obres de la pista coberta a l'escola Cassià Costal ha comunicat a l'Ajuntament de Girona que renuncia al projecte, que formava part de la primera fase del futur nou pavelló de Girona i que s'havia d'iniciar aquest estiu. L'equip de govern ja ha comunicat la decisió de l'empresa a la direcció de l'escola i també a l'AMPA.

El govern s'ha compromès a tirar endavant l'obra, però tal com estableix la Llei de contractes del sector públic s'haurà de tornar a iniciar el procés de licitació. El govern, la direcció de l'escola i l'AMPA han acordat que el moment idoni per iniciar les obres sigui el juny de 2016, per tal de minimitzar les molèsties a l'activitat escolar. Els propers dies el consistori anunciarà la nova licitació de les obres.

L'adjudicació va recaure en l'empresa Insyte per valor de 329.000 euros. Només tres empreses s'havien presentat per optar a les fer els treballs. Els treballs al Cassià?costal que ara han quedat ajornats són només una primera d'un futur pavelló. Un cop es tingui feta la pista, es deixaria tot preparat per una futura ampliació que pugui permetre que la instal·lació acabi essent un pavelló (amb els tancaments laterals, vestuaris, despatxos i fins i tot unes grades) i que requerià d'una inversió aproximada d'1,2 milions d'euros més. Les obres d'aquest equipament, que se situarà entre els dos edificis del centre hauran de permetre eixamplar la vorera de la carretera Barcelona substancialment. Ara precisament s'estreny en aquell punt.

El Cassià Costal era el tercer dels equipaments municipals on s'havia de cobrir la pista. Els altres dos són el Pla i el Migdia, on ja s'ha executat el projecte. Recentment també s'ha construït un pavelló al Montfalgars i un gimnàs a l'escola Pericot.