Diversos agents de la Policia Municipal de Girona no poden portar l'arma reglamentària perquè no han superat el test piscotècnic que se'ls va fer unes setmanes enrere. Aquests agents han deixat d'exercir en tasques denominades de risc i hauran de passar una nova prova d'aquí a sis mesos.

Els agents que formen part de la plantilla d'un cos policial local han de passar aquest tipus de proves cada dos anys, segons ha explicat el tinent dalcalde de Seguretat, Mobilitat i Via Pública, Joan Alcalà. El representant municipal no ha volgut dir el nombre exacte d'agents que s'han quedat sense arma, emparant-se en la llei de protecció de dades. Aquestes proves es fan a l'Insistitut de Seguretat Pública de Mollet.

Aquesta decisió apareix en un decret d'alcaldia, un fet que ha cridat l'atenció a la CUP. La seva portaveu, Laia Pèlach, va preguntar en el darrer ple municipal si aquests agents han estat molt de temps amb l'arma tot i no ser aptes. També va demanar saber si aquestes proves es fan periòdicament i en quina secció del cos policial estan treballant ara mateix aquests agents. També va preguntar el nombre d'afectats.

L'alcalde, Carles Puigdemont, va insistir a no dir el nombre de policies i va recordar la periodicitat dels exàmens i va avalar el sistema dels testos psicològics que, segons va apuntar, «són molt fins».

Volen armes de paisà

D'altra banda, els atemptats terroristes que hi ha hagut els últims mesos a França han portat l'Ajuntament a protegir diferents punts de la ciutat com el Museu d'Història dels Jueus, al cor del Barri Vell. També edificis d'interessos francesos a la ciutat, com el de la seu de l'Aliança Francesa, a la Gran Via de Jaume I.

Però també ha fet que els policies hagin volgut reforçar la seva seguretat personal. Des de fa setmanes ja se'ls pot veure amb armilles antibales i alguns han demanat poder tenir la seva pistola reglamentària fora de l'horari de servei. Com que tots tenen llicències per portar armes ja hi havia agents que tenien armes personals però darrerament hi ha hagut força peticions per tal de poder-se endur l'arma reglamentària a casa. Un fet que l'Ajuntament els està concedint.