L'Empordà

L┤alcalde de Salt es reserva un sou de 2.285 € al mes per˛ per ara no el cobrarÓ

El mandat arrenca amb una dedicaciˇ exclusiva, quatre dedicacions parcials i sense cÓrrecs de confianša

20.07.2015 | 06:30

El ple de l'Ajuntament de Salt va aprovar ahir les retribucions que cobraran els regidors els propers quatre anys segons les seves responsabilitats. El sou designat a l'alcalde, Jordi Vi˝as (ERC), serÓ de 2.285 euros bruts a raˇ de catorze pagues a l'any en rŔgim de dedicaciˇ parcial del 80%. No obstant aix˛, ara per ara, no els cobrarÓ. TambÚ hi ha altres dues reserves de sou de 1.828 euros mensuals a dos tinents d'alcalde de dedicaciˇ parcial, per a └lex Barcelˇ (ERC) que dirigirÓ Urbanisme i Ferran Burch (IPS-CUP) que gestionarÓ Habitatge i Acciˇ social i que tampoc cobraran, de moment.

El mandat arrenca amb una sola dedicaciˇ exclusiva que assumirÓ el tinent d'alcalde Toni Vidal (ERC), encarregat de Serveis Generals i Econ˛mics. La seva retribuciˇ serÓ de 2.285 euros bruts al mes, en catorze pagues.

Hi haurÓ dues regidores amb dedicaciˇ parcial del 60 % que cobraran 1.371 euros al mes bruts. Es tracta de N˙ria Tiˇ (ERC) que portarÓ Educaciˇ i Joventut i Eva Rigau (IPS-CUP) que dirigirÓ Cultura, Festes i Esports. Finalment, amb una dedicaciˇ al 35% i una retribuciˇ de 800 euros bruts al mes hi ha Isabel Alberch (ERC) que s'encarrega de Salut, Sanitat i Gent Gran i Marta Guillaumes que gestiona (IPS-CUP) Entorn Natural i Medi Ambient.

De les converses amb els grups de l'oposiciˇ se n'ha desprŔs una puja de les retribucions per als regidors, que segons van coincidir l'equip de govern, el PSC i CiU eren "anormalment baixes", sobretot comparant-les amb altres municipis similars. D'aquesta manera les assistŔncies als plens que pujaven a 250 euros ara passen a 400 euros. MÓxim se'n podrÓ cobrar dotze. L'assistŔncia a les juntes de govern valdran 365 euros i a la junta de portaveus 450 euros. A banda dels regidors de l'oposiciˇ, aquestes sˇn les ˙niques retribucions que cobraran l'alcalde, Jordi Vi˝as, i els dos tinents d'alcalde que han rebutjat la dedicaciˇ parcial, └lex Barcelˇ i Ferran Burch. A banda, cada grup municipal rebrÓ 200 euros al mes. I cada formaciˇ 175 euros per cada regidor que tingui.

Tal com ja va avanšar ahir aquest diari, tambÚ hi ha una reserva per un futur cÓrrec de confianša (a raˇ de 39.000 euros l'any) com a cap de gabinet d'alcaldia, que no es cobrirÓ, de moment. Per ara tampoc es nomenarÓ cap adjunt a l'alcaldia tot i que s'ha reservat la plaša a dedicaciˇ parcial, per 964 euros al mes bruts. El portaveu de CiU, Jaume TorramadÚ, va qŘestionar que IPS-CUP permeti la creaciˇ de les places quan en el passat les ha criticat.

Fruit del debat, va sorgir un ball de xifres comparatives amb altres mandats. AixÝ, en el mandat 2007-2011 en total, cada any, els diners destinats als representants municipals pujava a 429.000 euros. Del 2011 al 2015 van ser 262.000 euros l'any i ara serÓ de 382.000 euros. Val a dir que ara hi ha dos grups municipals mÚs i que la normativa estatal obliga a incloure-hi la Seguretat Social (uns 45.000 euros).

Les retribucions es van aprovar amb els vots de l'equip de govern (ERC, IPS-CUP) i el suport de CiU i va tenir l'abstenciˇ del PSC, Canviem Salt i Ciutadans i el vot en contra de PxC.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllašos recomanats: Premis cinema