Són sis els agents de la policia municipal de Girona que s'han quedat sense arma després que no hagin superat un examen psicotècnic recent. Així ho ha assegurat la CUP, formació que ja va preguntar en el darrer ple municipal què passava amb els agents que no havien superat la prova.

Tant l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, com el regidor de Seguretat, Mobilitat i Via Pública, Joan Alcalà, van evitar indicar quants policies estaven afectats, al·legant la protecció de dades. Això sí, el batlle va remarcar que les proves són molt "fines", per remarcar que són molt vàlides i precises.

La portaveu de la CUP, Laia Pèlach, va preguntar a quants policies s'havia retirat l'arma i si aquests agents havien estat molt de temps amb l'arma tot i no ser aptes. També va demanar saber si aquestes proves es fan periòdicament i en quina secció del cos policial estan treballant ara mateix aquests agents.

Els exàmens es fan cada dos anys i el darrer s'ha fet a l'Institut de Seguretat Pública, situat a Mollet. Es tracta d'un test que passen els agents dels cossos policials locals. Els sis policies que no han superat el test recentment hauran de passar una segona prova d'aquí a sis mesos.

Plantilla de 152 policies

El regidor de Seguretat ha explicat que els agents als quals s'ha retirat l'arma continuen treballant però ho fan fent tasques al cos però que no són considerades de "risc". Actualment, el cos policial està format per 152 persones. Això inclou l'intendent, l'inspector, tres sots-inspectors, sis sergents, tretze caporals, 115 agents, tres administratius i deu agents cívics.