L'empresa Setex Aparki està començant a col·locar els sensors a les 180 places d'aparcaments de la ciutats planificats per tal d'oferir informació als conductors sobre si hi ha places lliures. Aquesta setmana s'estan repintant multitud de places de zones verdes, blaves i de càrrega i descàrrega de la ciutat i en determinats indrets s'estan incrustant ja aquests sensors.

Els aparells s'ubicaran a l'avinguda de Sant Francesc, al carrer de Fontanilles, al carrer de Gaspar Casal, a la plaça de Catalunya i al carrer del Carme. A la plaça de Catalunya els sensors s'instal·len als aparcaments reservats per a persones amb mobilitat reduïda, en zones de càrrega i descàrrega i a l'estacionament per a vehicles elèctrics. Per aquest motiu, la zona de càrrega i descàrrega se senyalitzarà amb places individuals.

Els sensors s'instal·len de manera que queden encastats al paviment i està previst que entrin en funcionament a partir del setembre. En total, es controlaran 180 places d'estacionament.

La finalitat de la instal·lació d'aquests sensors és donar informació sobre l'estat dels aparcaments en calçada de la ciutat i la seva disponibilitat en temps real a través de la pàgina web de l'Ajuntament, l'aplicació Girona in i alguns rètols que es col·locaran a la via pública perquè el conductor pugui veure a quines zones hi ha places disponibles.