El vial de Girona que connecta la plaça d'Europa amb el carrer de la Creu s'obre al trànsit avui després de molts anys d'obres a la zona. Es tracta d'un nou carrer d'accés al barri de l'Eixample per als vehicles que circulin pel carrer de Josep Maria Gironella. «És una fita important per restaurar i normalitzar la mobilitat d'una zona que ha estat afectada durant molts anys per les obres del tren d'alta velocitat», va remarcar el regidor del projecte ferroviari de l'Ajuntament de Girona, Carles Ribas.

El representant municipal va explicar també que es tracta d'un dels compromisos assumits pel Ministeri de Foment d'acord amb l'Ajuntament per donar pas al trànsit rodat des de la prolongació del carrer de Josep Maria Gironella fins al carrer de la Creu.

L'espai que hi ha a sota el viaducte d'aquest nou tram de carrer, que també s'ha recuperat, quedarà privat del trànsit rodat a l'espera de la definició dels usos futurs d'aquesta zona, que s'establiran a través del diàleg constant que es manté en la taula de seguiment de les obres del tren d'alta velocitat.

A banda d'aquesta actuació, encara queden algunes obres pendents de finalitzar, corresponents a Adif. La més visible és la llosa del Parc Central. També s'ha d'acabar tot el que està a l'entorn del forat d'entrada de la tuneladora a la zona del Mas?Gri. Un cop tapat el forat, s'haurà de reurbanitzar la zona i posteriorment intervenir per tornar al riu Güell el seu recorregut anterior. Adif té pendent d'executar també diferents tasques urbanístiques al carrer Oviedo.