El nou equip de govern de Salt comença el mandat sense nomenar cap càrrec de confiança ni assessor. De moment, manté la reserva d'una plaça de cap de gabinet d'alcaldia, tot i que la deixa buida, i també una plaça com a adjunt a tinent d'alcaldia de mitja jornada, que tampoc cobreix.

La decisió de no nomenar cap càrrec respon al pacte de govern format per ERC i IPS-CUP. Tot i que inicialment ningú ocuparà les dues places, sí que es reserva la possibilitat que s'acabin utilitzant ja que es tracta d'un govern en minoria integrat per vuit regidors. La decisió la van prendre entre les dues formacions i com a pacte per tirar endavant el cartipàs.

Aquestes dues places reserva de també tenen lligat el possible sou si s'acaben ocupant. En el cas del cap del gabinet d'alcaldia seria un total de 39.000 euros bruts anuals. Pel que fa a l'adjunt a tinent d'alcalde de mitja jornada cobraria uns 967 euros mensuals (en catorze pagues).

Una opció de futur

La intenció de l'equip de govern és iniciar el mandat sense els dos càrrecs de confiança però apunten que podrien acabar haver de nomenar dues persones si es considera necessari. També hi ha la possibilitat que es pogués contractar l'adjunt al tinent d'alcalde per un projecte concret que requereixi un treball específic.

L'anterior equip de govern, encapçalat per Jaume?Torramadé (CiU), tenia dues places de càrrecs de confiança que si que va cobrir. Ferran Padró era el cap del gabinet d'alcaldia i Tona Torras era l'adjunta al tinent d'alcalde en jornada complerta.

En el mandat de Iolanda Pineda hi havia cap del gabinet d'alcaldia i dos adjunts al tinent d'alcalde. Aleshores, l'equip de govern estava format pel PSC i ERC i cada una de les dues formacions tenia un dels càrrecs d'adjunt.

La proposta de les places dels càrrecs de confiança s'aprovarà ja que, com a mínim, el PSC ja ha mostrat la seva predisposició a votar-hi a favor ja que, tal com ha explicat la seva portaveu, Iolanda Pineda, entén que «es necessiten persones de confiança per ajudar en les tasques de govern».

El que encara s'està acabant de negociar amb els diferents grups municipals són les retribucions que han de tenir els diferents representants municipals, com ara el sou de l'alcalde, els tinent d'alcalde, els regidos de l'equip de govern, els portaveus i els regidors dels grups de l'oposició. L'acord s'ha de produir abans d'avui al vespre, ja que s'ha d'aprovar en el ple municipal d'aquesta nit a l'Ajuntament.