L'exregidor de Salt (en els períodes 1983 a 1991 i 1995 a 2003) i representant territorial de la Secretaria General de l'Esport de la Generalitat, Joan Canals, va morir ahir al s 75 anys. Canal, que també va ser diputat a la Diputació, va ser fundador i president del Club Bàsquet Salt i president de la Federació Gironina de Bàsquet, entre altres. Amb la seva dona, Teresa Moré, va compartir, a més a més, la passió pel teatre i van participar en nombroses obres, gravacions radiofòniques, recitals o lectures.

L'any 2010, va rebre el Premi Tres de Març, un distintiu que va rebre juntament amb la seva dona per per reconèixer la seva trajectòria i tasca en favor de la vida cultural i cívic de la vila.

En un reportatge a la revista local el TUT va, el mateix Joan Canals va indicar que «en tota aquesta vida teatral, vull fer constar que hi he trobat molts bons amics i amigues que m'han ajudat a fer-la possible, però especialment vull deixar constància de l'honor i el goig que he tingut de compartir amb la Teresa Moré, la meva esposa, una part molt important d'aquesta història».

Quan se li va atorgar el premi Tres de Març, juntament amb la seva esposa, va agrair el premi a l'Ajuntament, al jurat i a tota la gent que els havia donat suport, i va recordar la importància i la passió que han sentit tots dos pel món del teatre des de sempre, «ja sigui actuant o dirigint». En el mateix acte, l'aleshores alcaldessa Iolanda Pineda, va posar en valor el treball que al llarg de la seva vida havia fet la parella en benefici «del seu poble i país». La missa del seu enterrament s'oficiarà avui (15.30 hores) a la parròquia de Sant Cugat de Salt.