L'Ajuntament debat dilluns el canvi urbanístic definitiu per a la clínica Girona

L'equipament sanitari s'ubicarà en una finca on
ara hi ha naus industrials abandonades

14.07.2015 | 06:30

L'Ajuntament de Girona debatrà en el ple municipal d'aquest dilluns l'aprovació definitiva de la modificació urbanística que ha de permetre la clínica Girona aixecar un edifici a l'actual espai de la carretera Barcelona on hi ha naus abandonades des de fa anys. El ple ja va aprovar inicialment aquests canvis en la sessió plenària del mes de març, amb els vots en contra dels regidors de la CUP i d'ICV-EUiA (aquests darrers ara sense representació) en no compartir el model privat del sector sanitari i en considerar que la regeneració de la zona -plena de naus abandonades i degradades- hauria de passar per un altre tipus d'actuacions.
L'edifici serà més estret del previst inicialment però més alt (entre quatre i cinc plantes, tot i que però amb els mateixos metres quadrats que anteriorment) ja que es va decidir modificar per no dependre d'Adif, que temps enrere havia fet un informe negatiu a la construcció de l'edifici en considerar que era en una zona molt propera a les vies i que podia afectar uns futurs treballs de soterrament del tren convencional. Amb l'aprovació definitiva s'hauran resolt també les al·legacions que hagin presentat els grups municipals o particulars.
La nova clínica Girona estarà ubicada en una peça de 22.000 metres quadrats després de fer-se pública una operació al mes de juny de l'any passat que va portar els seus responsables a renunciar a establir-se a Fornells de la selva, com havien plantejat anteriorment. L'edifici de l'Eixample de Girona passarà a ser d'ús comercial i se cedirà a l'Ajuntament, una part per al col·legi Verd i una zona boscosa de l'Avellaneda.
Un cop l'Ajuntament hagi aprovat definitivament la modificació del Pla General, només quedarà el vistiplau del Departament d'Urbanisme de la Generalitat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema