ERC i IPS-CUP van presentar ahir al matí el nou cartipàs de Salt, que es divideix en sis grans àrees i que tindrà una comissió transversal que pretén afavorir la transparència i la participació. En aquest organigrama de l'equip de govern, a banda de l'àrea d'Alcaldia amb Jordi Viñas (ERC) com a màxima autoritat municipal, destaquen els tres tinents d'alcalde que dirigiran les tres àrees amb més pes.

Per una banda hi ha Ferran Burch (IPS-CUP) que s'encarregarà de l'àrea d'Acció Social i Habitatge i de Promoció i Ocupació. Delega Salut, Sanitat i Gent Gran a Isabel Alberch (ERC). Toni Vidal (ERC) serà el responsable de l'àrea de Serveis Generals i Econòmics. Vidal també s'encarregarà de l'àrea de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, que inclou Mobilitat. El tercer tinent d'alcalde serà Àlex Barceló (ERC), que serà el màxim responsable de l'àrea de Territori i encarregat d'Entorn Urbà i de Dinamització Econòmica que inclou Comerç i Fires. Delega la regidoria d'Entorn Natural i Medi Ambient en Marta?Guillaumes (IPS-CUP).

La darrera àrea és la de Serveis a les Persones dirigida per Eva Rigau (IPS-CUP), que gestionarà Cultura, Festes i Esports i delega Educació i Joventut a Núria Tió (ERC).

Ferran Burch va explicar que, a més a més, s'ha creat una comissió multudisciplinar on hi haurà tots els regidors de l'equip de govern i altres representants que es consideri segons els temes a debat que vol fomentar la transparència i la participació.

En aquest organisme s'hi parlarà de l'Ateneu Coma?Cros, el Consell de?Ciutat (que es reformularà), les relacions amb les entitats, equipaments de proximitat (per afavorir l'autogestió als barris amb petits locals socials), cooperació i solidaritat, les relacions amb el comitè d'Empresa i la junta de personal, i la dinamització de la pàgina web municipal i el?consell de Joves.

L'alcalde, Jordi Viñas, va explicar que l'organigrama estava pensat per a onze regidors i no per als vuit que finalment formen l'equip de govern. No obstant això, va indicar que manté la porta oberta a la possible entrada dels tres regidors del PSC. Ara mateix, no està tancat el tema de les retribucions que tindran els regidors i quins es dedicaran en exclusiva a l'Ajuntament de Salt. Tots aquests temes econòmics són els que s'estan negociant ara amb la resta de grups municipals ja que el govern necessita suports externs per aprovar el cartipàs i les retribucions.

La intenció és que la quantitat econòmica que rebran tots els representants municipals no superi la xifra de l'anterior mandat amb la dificultat que en el passat eren cinc grups i ara són set i que la normativa estatal ho encara tot a una major dedicació municipal. L'alcalde, Jordi Viñas, va dir però que ell continuarà amb la seva tasca professional de psicòleg i logopeda. Burch, dissenyador industrial gràfic i consultor en temes de creativitat i innovació, tampoc tindrà dedicació exclusiva. El ple que ha de servir per aprovar el cartipàs i les retribucions s'ha de celebrar el dijous de la setmana vinent.