El Fòrum Gastronòmic de Girona comença a fer públics els primers detalls. L'esdeveniment enogastronòmic de referència es farà del 15 al 17 de novembre i en aquesta ocasió l'arròs serà protagonista de diverses sessions de cuina en directe a més de disposar d'un espai de restauració amb una oferta variada d'arrossos i celebrar un innovador concurs d'arròs.

El programa d'activitats comptarà un cop més amb professionals de primer nivell. Destaquen els germans Josep, Joan i Jordi Roca, Jordi Cruz, Sergio i Javier Torres, Dani García, Paco Pérez, Ángel León, Ricard Camarena, Fina Puigdevall, Nandu Jubany, Xavier Pellicer, Mateu Casañas, Eduard Xatruch, Oriol Castro, Kiko Moya i Carles Tejedor. Cal subratllar també la presència de xefs empordanesos com Javier Cabrera, Albert Sastregener, Marc Gascons i Quim Casellas. Al Fòrum també hi assistiran xefs francesos com Alexandre Mazzia o Christophe Comes i els italians Alessandro Negrini, Carmelo Chiaramonte o Pietro Leemann.

Fòrum Vi i Fòrum Dolç

Fòrum Vi organitzarà sessions amb els especialistes Joan Gómez Pallarès, Carlos Orta i Pepe Ferrer. Menció molt especial l'espectacular sessió que Josep Roca celebrarà a la Sala Cambra de l'Auditori de Girona en què farà una nova interpretació de «6 vins sentits», que el 2007 tingué un èxit sense precedents. D'altra banda, tindrà lloc un cop més el Fòrum Dolç amb tallers a càrrec de Raul Bernal, Fernando Sáez, Alejandra Hurtado, Rafa Delgado, Sergi Vela i l'italià Corrado Assenza. Cal destacar la sessió que Jordi Roca realitzarà a l'Auditori. Les inscripcions per als tallers i la venda d'entrades es posaran en marxa a finals d'aquest mes de juliol.

El programa d'activitats també inclourà una nova edició del premi Cuiner de l'Any al qual optaran 5 candidats; una altre dels premis Mercader, que reconeixen la trajectòria professional de cuiners, enòlegs, responsables de sala, productors i divulgadors de la cultura culinària catalana, i juntament amb el grup Vilar Riba organitzarà una nova edició del Fòrum Empresa. El Fòrum tindrà, com sempre, un gran espai firal on hi seran representades les millors empreses del sector.