Projectes de mobilitat com la creació d'un carril bici entre Girona i Celrà, de gestió de residus com la implantació d'un sistema porta a porta al Barri Vell, de cultura com la rehabilitació de l'antic cinema Modern, o de turisme com la creació d'un càmping municipal a Domeny. Aquests són alguns dels quinze projectes que la CUP-Crida per Girona vol acordar de cares al curs vinent. Altres mesures presentades ahir són l'aprovació d'un pla local contra la LGBTIfòbia, una ordenança que blindi les polítiques d'igualtat o un nou consell municipal d'immigració.

També hi ha l'elaboració d'un pla especial a Sant Narcís per encarar l'escenari post-TAV, un projecte juvenil a l'Esquerra del Ter, la dinamització i potenciació de l'OME i el CME, un pla per la producció i el consum de proximitat, un paquet de mesures d'aprofundiment democràtic (que contempli la intervenció ciutadana als plens, les sessions plenàries itinerants i la celebració de consultes populars i audiències públiques), l'aprovació d'un pla de municipalitzacions centrat especialment en la gestió de l'aigua, i l'impuls del projecte «Girona ciutat cooperativa», per avançar cap a un canvi de model econòmic.

El procés independentista

A banda, hi ha un setzè projecte que no està directament relacionat amb l'àmbit municipal, sinó que té a veure amb el procés independentista. Des del grup municipal proposen una taula de treball que segueixi l'evolució del procés, que defineixi les mesures i accions que s'han de prendre en cada moment i garanteixi un paper actiu de la ciutat en el procés cap a la independència.

El grup municipal va fer arribar ahir mateix tant al govern municipal com als grups de l'oposició aquest llistat amb les quinze propostes municipals més la setzena extra.

D'aquesta manera, la CUP-Crida per Girona va voler mostrar la seva «disposició al diàleg» per tal d'arribar a acords en grans qüestions de ciutat, «sempre que permetin un aprofundiment democràtic i l'avenç cap a un model de ciutat equilibrat, just i sostenible, en què els barris i la gent de Girona siguin els autèntics protagonistes».

La portaveu Laia Pèlach va deixar clar que no es tracta d'un llistat exhaustiu ni des del punt de vista territorial ni temàtic, sinó un primer llistat de propostes de treball per posar fil a l'agulla amb alguns dels reptes que té la ciutat per davant en aquest inici de mandat.