Un centenar de persones protesten contra la Llei Mordassa

Salellas va exposar les diverses afectacions de la llei i la va contextualitzar dins la transició a la democràcia «que no va aconseguir ni voler» trencar «amb el llegat franquista»

12.07.2015 | 06:30
La concentració es va dur a terme a la plaça Constitució de Girona.

Un centenar de persones es van concentrar dilluns a la plaça Constitució de Girona per protestar contra els efectes de la La Llei Orgànica de Protecció de la Seguretat Ciutadana, coneguda també com a Llei Mordassa. La concentració, organitzada per la Xarxa pels Drets Socials, va tenir lloc a davant la porta de la subdelegació del Govern de l'Estat, i es va realitzar després de la xerrada informativa sobre aquesta normativa a càrrec de l'advocat Benet Salellas.

En aquest acte, Salellas va exposar les diverses afectacions de la nova llei i la va contextualitzar dins la transició a la democràcia «que no va aconseguir ni voler» trencar «amb el llegat franquista». Per a l'advocat, la Llei Corcuera, aprovada pel govern socialista de Felipe González, i l'actual Llei Mordassa, són fruit d'aquest passat «mal tancat». Salellas va exposar també les multes que comporten les infraccions a la llei i el fet que, per evitar les interpretacions de jutges «massa condescendents», el govern del PP doni la potestat d'aplicar-les a la policia. A Catalunya, els Mossos d'Esquadra són els encarregats d'aplicar-la i donats alguns exemples anteriors, poden aplicar-la de manera «més o menys ferma a conveniència». L'advocat es va mostrar convençut que entre la pressió popular i els recursos que es puguin interposar la Llei Mordassa «s'acabarà tombant».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema