La junta de govern de l'Ajuntament de Salt va aprovar dimarts, al vespre, que durant la propera festa major els firaires i les seves atraccions s'instal·lin al carrer Miquel Martí i Pol, al costat de l'Era de Cal Cigarro, on -com cada any- es faran els concerts. La decisió de l'equip de govern es va prendre després de consultar a totes les parts implicades, des dels veïns, a l'anterior equip de govern, Serveis Tècnics Municipals, Comissió de Festes i firaires.

La nova situació redueix les molèsties als veïns i comerciants, millora la seguretat i ofereix més espai als firaires. Per altra banda, la proximitat entre les fires i l'espai de concerts, permetrà crear sinergies i utilitzar serveis com els lavabos de forma conjunta.

Després que a la roda de premsa per presentar la festa es fes públic que l'anterior equip de govern havia canviat la ubicació dels darrers anys i que les atraccions s'instal·larien a l'aparcament del camp de futbol a l'avinguda dels Països Catalans, l'Ajuntament va copsar el malestar de veïns i firaires per aquesta mesura.

Immediatament es van iniciar reunions amb totes les parts afectades en les quals es va constatar que la ubicació dels darrers anys al carrer Pla de Salt (al costat de l'Espai Gironès) tenia problemes i que la nova opció, triada per l'equip l'anterior de govern, tampoc era adequada perquè incrementava el nombre els veïns afectats pel soroll, tenia poc espai per a la instal·lació de les atraccions i era poc segura per als infants en estar ubicada al costat d'una carretera que l'Ajuntament no podia tallar per iniciativa pròpia.

Després de les negociacions, totes les parts accepten la nova ubicació al carrer Miquel Martí i Pol, que tot i no resoldre tots els problemes que planteja una fira, es considera millor que les dues alternatives anteriors. Les parts s'han compromès a avaluar la nova ubicació immediatament després de la festa i a treballar per millorar la ubicació de cara a la festa de 2016.?