Un avaria ha causat problemes en diversos usuaris que pagament la zona blava o verda d'aparcament de Girona per mitjà del telèfon mòbil. Segons va explicar ahir l'Ajuntament de Girona, s'ha estat treballant «en els últims dies conjuntament amb l'empresa Setex Aparki, adjudicatària de la zona verda i blava de la ciutat, per solucionar una incidència en la passarel·la de pagament de l'aplicació e-park que ha afectat diversos usuaris».

A causa d'aquest incident, provocat per un error temporal a la passarel·la de pagament, diverses persones han pogut veure's afectats en les darreres setmanes per cobraments indeguts d'imports que no corresponien a l'ús que havien fet del servei.

La mateixa empresa Setex Aparki ha començat a retornar alguns imports aquesta setmana i està previst que durant el mes de juliol retornin totes les quantitats que s'han cobrat de manera errònia els últims dies. La mateixa empresa enviarà també un correu electrònic a tots els usuaris afectats explicant l'incident ocorregut.

La resolució

«El problema ja està resolt i la plataforma torna a funcionar perfectament per a tots els usuaris que durant aquest temps han fet ús d'aquest servei i els que en vulguin fer ús a partir d'ara. De totes maneres, lamentem l'incident ocorregut i confiem que no es torni a produir», ha explicat el tinent d'alcalde i regidor de Seguretat, Mobilitat i Via Pública, Joan Alcalà.

Girona va posar en funcionament el mes de setembre del 2014 l'aplicació gratuïta e-park, que permet pagar la zona blava i verda de la ciutat des dels dispositius mòbils.