El comitè d'empresa i la junta de personal de l'Ajuntament de Girona han sortit al pas de les crítiques del Defensor de la Ciutadania, Ramon Llorente, que fa uns mesos, aprofitant la memòria d'accions del 2014, va renyar els funcionaris per aplicar les lleis amb «massa rigidesa», un fet que pot perjudicar demandes dels ciutadans que veu lògiques.

En un comunicat, els representants dels treballadors assenyalen que «si l'administració no funciona no és culpa dels empleats públics» i exposen que Llorente no té en compte «determinades realitats» com el «volum d'atenció al públic en relació als mitjans, que existeixen tantes diferències del tracte al ciutadà com persones puguin haver-hi al servei d'aquesta administració, que hi ha principis jeràrquics de funcionament, que cal concretar evitant les crítiques genèriques i que cal tenir present qui té la responsabilitat administrativa». Diuen que no «s'hauria de generalitzar referint-se a tots els funcionaris ni a tots els treballadors amb relació laboral que treballem a l'ajuntament quan alguns, en un col·lectiu de més de 1.000 persones, no fan bé les coses». «Cal cridar l'atenció de forma concreta -no necessàriament amb noms i cognoms-, no es pot passar d'anunciar la responsabilitat d'algú en concret a generalitzar sobretot un col·lectiu».

Afirmen que «no és de rebut» que no s'esmenti l'organització adminstrativa en el seu sentit jeràrquic» ni «l'existència d'una norma de càracter estatal que obliga la no-reposició d'efectius de mitjans humans». També critiquen que s'identifiqui «burocràcia amb empleats quan hauria d'identificar-la amb aquells que l'ordenen i que la podrien simplificar amb normes i directrius» i que «no es pot demanar a l'empleat públic que no apliqui la normativa».