Les atraccions de la Festa Major de Salt es traslladaran enguany a una nova ubicació, i abandonaran així els aparcaments de l'Era de Cal Cigarro per passar a ocupar el pàrquing que hi ha davant del camp de futbol, situat entre el pavelló i un supermercat. Així ho va anunciar ahir l'alcalde del municipi, Jordi Viñas, en la presentació del cartell i la programació que es va dur a terme ahir al matí a la sala de plens de l'Ajuntament. «L'anterior equip de govern va fer una modificació d'ubicació al pàrquing que hi ha davant del camp de futbol i és una decisió política que hem volgut respectar» va remarcar l'alcalde. «Caldrà veure com funciona i ho estudiarem de cara al pròxim any» va afegir Viñas.

Aquest és el canvi més rellevant de la Festa Major, que se celebrarà del dijous 23 de juliol al dilluns 27 del mateix mes i en la qual destacaran un augment del nombre d'activitats infantils i familiars, els concerts amb grups de la talla de Reincidentes, Betagarri o?Teràpia de Shock o les visites guiades a l'Arxiu Municipal. «Aquest any de novetats n'hi ha poques, però destacaria l'increment de les activitats per a infants organitzades a diferents barris del municipi i la realització de visites guiades a l'Arxiu Municipal amb motiu del seu 30è aniversari» va explicar Viñas.

En aquest sentit, els més petits podran gaudir, ja des d'uns dies abans del tret de sortida oficial de la Festa Major -a partir del 17 de juliol- de diversos espectacles com Contes al so del piano, «borrissol i el món dels colors» d'Alquímia Musical (22 de juliol); de tallers com el de cuina en anglès Little Chef (23 de juliol al matí) o d'unes Olimpíades populars, que s'estrenaran enguany i que inclouran proves com curses de sacs o castells de llaunes.

D'altra banda, destinat a un públic més adult, es repetiran propostes com la Vinacoteca: maridatge entre literatura i el vi a la Biblioteca Iu Bohigas, l'audició de sardanes a càrrec de la cobla Rossinyolets o la celebració d'una nova edició de Can Panxut Festival on s'aposta per actuacions de grups saltencs destinades a un públic familiar. I els més joves, tindran una cita nocturna obligada a l'Era de Cal Cigarro on, aquest any, tocaran grups com:?Reincidentes, Aspencat, Betagarri, La troba Kung-Fú, Teràpia de Shock o La Banda del Yuyu. El correfoc, com ja és habitual, anirà a càrrec dels Diables d'en Pere Botero. Pels més grans tampoc faltaran les actuacions de l'Orquestra Selvatana o La Principal de la Bisbal.

Respecte al pregoner de la festa saltenca d'aquesta edició, que ha disposat d'un pressupost de 70.500 euros, no es coneix encara qui serà.