La segona edició del Festival Internacional de Mapping ja ha començat el seu compte enrere per omplir de llum la ciutat de Girona durant quatre dies, del 30 de juliol al 2 d'agost. Enguany, però, aquest esdeveniment no es limitarà a mostrar el valor arquitectònic de Girona amb la creació contemporània mitjançant la innovació i les arts audiovisuals, sinó que convertirà els espectadors que ho desitgin en alumnes d'aquesta disciplina artística.

Per fer-ho, el festival realitzarà diversos cursos, tallers i workshops, complint així amb un dels objectius d'aquesta mostra, que passa per fer-la participativa, lliure, accessible i oberta a tothom. Tot i així, no totes les activitats seran gratuïtes.

Tot i ser una de les activitats més atractives del festival, els workshops-o tallers de treball intensiu- també són els més cars. Assistir a cadascun dels quatre tallers que es faran costa entre 160 i 120 euros -en cas de gaudir d'algun dels descomptes aplicats-, que corresponen a 18 hores completes de classes que es realitzaran entre els dies 28 de juliol i 30 del mateix mes a la casa de la Cultura.

Un d'aquests workshops serà el "Pixel Mapping", realitzat per Kike Ramírez, responsable de relacions internacionals de vjspain i enginyer de Telecomunicacions, on els alumnes podran conèixer les bases necessàries per abordar instal·lacions audiovisuals mitjançant il·luminació LED mapejada des d'una gràfica visual.

Un altre d'aquests tallers intensius serà l'"Interactive Map on Mask", que anirà a càrrec de Mike Latona. En aquest curs, l'artista belga mostrarà com convertir gairebé qualsevol superfície en una pantalla de vídeo dinàmica utilitzant el programari especialitzat MadMappe.

Els altres dos cursos especialitzats seran el de "Recreació 3D de superfícies físiques per vídeo-Mapping", que impartiran diversos membres de la Comunitat AvTelenoika; i el de "Resolume and video-Mapping", que durà a terme l'artista holandès Bonne Knibbe.

Altres activitats

D'altra banda, a un preu de 80 euros per activitat -40 amb descomptes-, del 30 de juliol a l'1 d'agost i també a la Casa de la Cultura, es realitzarà el I Congrés Internacional de Mapping -que inclourà els workshops-, on els assistents podran debatre, descobrir i intercanviar experiències, coneixement i innovacions en diferents espais com taules rodones, xerrades, projeccions o ponències. Aquestes activitats comptaran amb la presència de personalitats com el director artístic del Festival de la Llum d'Amsterdam i ambaixador de les Nacions Unides per 2015 Any Internacional de la Llum, Rogier van der Heide, o del fundador del reconegut estudi Onionlab, Aleix Fernandez, entre d'altres.

Tot i això, qui no disposi de recursos econòmics, el festival també realitzarà activitats gratuïtes. Una d'elles serà l'screeningMónil·luminat, una projecció continuada dels millors projectes internacionals de mapping, comissariada per Irma Vilà (ZZZINC) i que es farà del 28 de juliol a l'1 d'agost a la Casa de la Cultura.

I per a qui no pugui assistir a cap d'aquestes activitats, cal no oblidar que l'essència mateixa del festival és gaudir d'aquesta disciplina a través de diverses projeccions de gran format en alguns dels edificis més emblemàtics de la capital gironina.