L'Empordà

La Catedral de Girona acollirÓ la beatificaciˇ de tres germanes mÓrtirs

L'acte tindrÓ lloc el pr˛xim 5 de setembre amb la presŔncia del cardenal Angelo Amato, que presidirÓ la cerim˛nia

06.07.2015 | 06:30
La mare M¬ Carmen GarcÝa amb el bisbe de Girona, Francesc Pardo, presentant l┤esdeveniment.
La mare M¬ Carmen GarcÝa amb el bisbe de Girona, Francesc Pardo, presentant l┤esdeveniment.

Tres germanes mÓrtirs de l'Institut de Religioses de Sant Josep de Girona serÓn beatificades el proper 5 de setembre. La Catedral de Girona serÓ l'escenari on es durÓ a terme la cerim˛nia, que estarÓ presidida pel cardenal Angelo Amato, prefecte de la Congregaciˇ per les Causes dels Sants. TambÚ hi assistiran altres autoritats religioses, com tots els bisbes de l'Estat Espanyol i representants d'institucions de Govern i l'Ajuntament de la ciutat. Segons Francesc Pardo, bisbe de la ciutat de Girona, źque el nostre bisbat aparegui dins de la visiˇ internacional Ús molt important. Representa el que Ús Girona a tot arreu i per totes les persones que hi vinguin. TambÚ dˇna una imatge expressiva i significativa no nomÚs de la ciutat, sinˇ de Catalunya╗.

Es tracta d'un acte rellevant per la provÝncia, ja que Ús la primera beatificaciˇ que se celebrarÓ a les comarques gironines, malgrat que a Catalunya ja s'havien dut a terme a llocs com Tarragona o Matarˇ, un cop es va decretar que es podrien fer fora de Roma. Inicialment la proposta estava pensada per a Gandia, ja que va ser el lloc on van morir les mÓrtirs, per˛ finalment s'ha decantat per Girona. M¬ Carmen GarcÝa, superiora general de l'Institut de Religioses explica źque es degut a motius afectius i sobretot hist˛rics, ja que molts dels esdeveniments van succeir a la ciutat. TambÚ perquŔ el centre va ser fundat aquÝ╗.

Les germanes mÓrtirs que seran beatificades pertanyien a l'Institut de Religioses de Sant Josep a Girona. Fidela Oller de Banyoles, Facunda Margenat de Girona i Josefa Monrabal de Gandia. Totes tres van ser assassinades per la seva condiciˇ de religioses en la persecuciˇ del 1931 al 1939.

Cerim˛nia multitudinÓria

Actualment l'Institut de Religioses Sant Josep actua en 54 comunitats repartides en tres continents: Europa, AmŔrica Llatina i └frica. Per aquest motiu l'acte preveu l'assistŔncia de moltes de les germanes que colĚlaboren arreu del mˇn, aixÝ com altres interessats en la cerim˛nia. Per facilitar una millor gestiˇ ja estÓ activa la pÓgina web per a tots aquells que s'hi volen inscriure, opciˇ oberta fins al 20 d'agost. Els actes d'homentatge comenšaran el divendres 4 de setembre amb la celebraciˇ de les vespres solemnes a la BasÝlica parroquial de Sant Feliu. L'endemÓ la cerim˛nia es celebrarÓ a la Catedral a les 11 del matÝ, per˛ no serÓ fins al 6 de setembre que acabaran els actes a Gandia (ValŔncia), on tindrÓ lloc una missa d'acciˇ de grÓcies per concloure el programa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllašos recomanats: Premis cinema