Girona torna a oferir aquest estiu els serveis de biblioplaça i bibliopiscina, perquè els ciutadans puguin gaudir de la lectura a l'aire lliure durant el juliol i l'agost. Aquest servei és totalment gratuït i va dirigit tant als adults com als infants. Avui començarà la bibliopiscina i el 6 de juliol, el de biblioplaça. Ambdós tenen com a atractius l'hora del conte per als infants.

Els barris on s'instal·larà la biblioplaça són els mateixos que ?l'any passat, és a dir, Vila-roja, Sant Ponç, Vista Alegre, Sant Narcís, Can Gibert del Pla, Devesa, Mercadal i Santa Eugènia. Aquest servei consta d'un carro mòbil ple de llibres i revistes per poder consultar a la plaça mateix o per endur-se en préstec a casa amb el carnet de biblioteques. El fons que s'ofereix és molt divers i té en compte la diversitat de públic i gustos literaris. A més, la dinamitzadora ofereix activitats i tallers per a infants.

D'altra banda, la bibliopiscina torna a les piscines municipals i al complex esportiu de Sant Ponç del GEiEG. La bibliopiscina ofereix lectures d'estiu, a més de revistes i premsa diària, i activitats infantils dinamitzades. A la Devesa la bibliopiscina estarà instal·lada a la zona de gespa, sota un tendal, una novetat d'aquest any.