La Mesa d'Entitats per la Participació va anunciar ahir la seva dissolució definitiva a causa de la manca de candidats a substituir el fins ara coordinador, Xavier Villarreal. En un comunicat fet públic ahir, la mateixa entitat va explicar que la decisió es va prendre dimecres passat en una reunió celebrada a l'Estació Espai Jove de Girona i que va ser convocada justament per exposar els motius de la renúncia de Villarreal i la valoració del futur d'aquest espai.

En aquest document, el fins ahir coordinador de l'entitat, va aprofitar per fer balanç de la tasca realitzada en els més de quatre anys -des del 21 de juny de 2011- de treballs, reunions, activitats i iniciatives realitzades. «Ha estat una experiència molt positiva a la ciutat de Girona, la qual ha demostrat que és possible que el teixit Associatiu de la ciutat treballi conjuntament amb un objectiu comú» remarcava el text on s'afegia també que «el coneixement de l'activitat i naturalesa de les Entitats és bàsic per fomentar la solidaritat entre aquestes».

A més, destacava que la Mesa d'Entitats per la Participació «com a tret diferencial respecte a altres espais de la ciutat» ha fet possible que «entitats, partits polítics i ciutadania activa, seguin en una mateixa taula de debat en benefici de la participació ciutadana i la implicació del teixit associatiu en tots els aspectes del dia a dia de la ciutat de Girona».

Intervencions

Aquesta entitat va néixer com a un mecanisme de diàleg entre Entitats i Col·lectius, amb l'objectiu d'assolir una dinàmica conjunta basada en la solidaritat, suport, coneixement i col·laboració entre ells.

Des de la seva creació, aquesta plataforma ha intercedit en assumptes i decisions clau per a la ciutat de Girona com: la participació de les Entitats al Ple Municipal de Girona; la seva intervenció tant en les negociacions de les ordenances municipals com en els pressupostos de 2013 -on van proposar destinar 1 milió d'euros dels Pressupostos Municipals a un procés de Pressupostos Participatius-; la creació del programa televisiu Veïns o la creació d'Escudella Solida, entre moltes iniciatives i activitats.

Tot i la seva dissolució però, l'Entitat va assegurar en el comunicat que «seguirem, com sempre, implicats d'una o altra manera dins del teixit Associatiu de la ciutat per tal de fomentar la participació ciutadana, i exercir un control a la Gestió de Govern perquè es garanteixi la transparència en la informació» però des d'un altre espai.