La candidata d'ERC a l'alcaldia de Girona, Maria Mercè Roca, considera que els carrers de la ciutat "podrien i haurien d'estar més nets". Per això, proposa més pedagogia per part de l'Ajuntament per animar la ciutadania a reciclar, tenir una brigada d'actuació urgent per esborrar els actes d'incivisme al llarg de tot el dia o reforçar l'equip de neteja en determinades èpoques de l'any, com per exemple a la tardor, quan les fulles s'acumulen i poden provocar relliscades.

Roca considera que la ciutadania dóna molta importància a la neteja de Girona. Per això, es planteja com a projecte a llarg termini aconseguir el "residu zero" a la ciutat, és a dir, que tots els residus que es produeixin es puguin reciclar. Per aconseguir-ho, veu imprescindible l'educació, i creu que l'Ajuntament ha de saber "jugar" amb la intel·ligència emocional dels gironins per fer-los adonar que el reciclatge "és cosa de tots".

Pel que fa a les deixalleries, la candidata republicana considera que tant la de Mas Xirgu com les mòbils dels diferents barris fan la seva funció. Tot i això, demana que el consistori ajudi la gent gran que no pot desplaçar-se fins a la deixalleria per tal que aquest col·lectiu també pugui reciclar.

Per tal de mantenir els carrers més nets durant tot el dia, Roca proposa que hi hagi un petit camió que recorri els diferents barris per tal de donar suport al servei de neteja, igual que es fa actualment al Barri Vell. De la mateixa manera, proposa una brigada d'actuació urgent contra l'incivisme, per tal de fer-ne desaparèixer el rastre de forma immediata.

D'altra banda, Roca considera que el servei de neteja s'ha de reforçar durant algunes èpoques de l'any, especialment a la tardor, quan les fulles caigudes poden tapar els embornals o fins i tot provocar relliscades. A més, proposa que es faci un mapa amb els principals punts conflictius de la brutícia a Girona, per tal d'estar-hi especialment a sobre.

Pel que fa als contenidors d'escombraries, Roca creu que s'hauria de "vigilar el soroll que fan", especialment quan frenen. A més, defensa que s'hauria d'evitar que els dissabtes i diumenges passin massa aviat al matí, per tal de no destorbar el descans dels veïns.

Pel que fa a la situació dels contenidors, creu que en alguns casos podria millorar. Per exemple, indica que, quan es tracta d'una plaça o espai públic, és problemàtic que hi hagi contenidors just al mig, ja que dificulten la seva funció d'àgora pública. D'altra banda, lamenta que alguns contenidors soterrats, com els de la plaça Independència, no compleixin amb la seva funció, ja que les deixalles se solen acumular a fora.