Els Mossos d'Esquadra han enxampat un home de 35 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Sant Feliu de Guíxols, que tenia una plantació de marihuana amb 286 plantes en un habitatge situat a la urbanització Roca de Malvet de Santa Cristina d'Aro (Baix Empordà). Els agents van denunciar-lo per un delicte contra la salut pública i haurà de presentar-se pròximament davant del jutjat. En una altra actuació, els agents han detingut un jove de 23 anys, de nacionalitat mauritana i veí de Girona, que utilitzava el seu pis, situat al carrer Bassegoda, per traficar amb marihuana i altres substàncies estupefaents. Els agents van descobrir que el detingut venia droga a menors d'edat.

Les dues actuacions es van fer el 25 de febrer. El primer cas es remunta a principis de mes, quan els agents de la Unitat d'Investigació de la comissaria de Sant Feliu de Guíxols van tenir coneixement que en un habitatge de la urbanització Roca de Malvet de Santa Cristina d'Aro, al Baix Empordà, s'hi podia estar cultivant marihuana.

Després d'investigar el cas i fer diverses comprovacions, el dimecres passat els policies van accedir a l'immoble. Durant l'escorcoll els agents van localitzar una plantació de marihuana amb 286 plantes i tres quilograms de fulla seca. També van trobar una instal·lació de llum i ventilació amb tretze làmpades, tres aparells d'aire condicionat, quatre tubs de ventilació i dotze transformadors. Per aquest motiu, els agents van denunciar el responsable de la plantació, un home de 35 anys, per un delicte contra la salut pública. L'home, veí de Sant Feliu de Guíxols, haurà de comparèixer al Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Sant Feliu de Guíxols, quan sigui requerit.

Un detingut per traficar a Girona

D'altra banda, també aquest dimecres, els Mossos d'Esquadra de la Unitat d'Investigació de la comissaria de Girona van detenir un jove de 23 anys, de nacionalitat mauritana i veí de Girona, per un delicte contra la salut pública. En aquest cas els fets es remunten a principis del mes de febrer quan els policies van conèixer que en un domicili situat al carrer Bassegoda de Girona s'estava traficant amb drogues.

Els policies van obrir una investigació i van constatar que els inquilins de l'immoble venien marihuana a diferents persones, entre elles, diversos menors d'edat. Davant d'aquesta situació van requerir una ordre judicial per entrar al pis. Allà van trobar 51 embolcalls de marihuana, dues bosses amb 100 grams de maria, un embolcall amb cocaïna, una bàscula de precisió i més de 138 euros en efectiu. El detingut, amb antecedents policials, va passar el 26 de febrer a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona que va decretar la seva llibertat.