L'Ajuntament de Salt ha imposat un total de 248 multes per infringir algun punt de l'ordenança de convivència ciutadana i via pública, aprovada el 22 d'abril de 2013. En aquest període de gairebé dos anys, l'import d'aquestes sancions ascendeix a 89.652,46 euros. Les actituds "irrespectuoses" cap a les autoritats i agents de la policia, així com el consum d'alcohol al carrer, són les actituds que més sancions han acumulat.

L'alcalde de Salt, Jaume Torramadé (CiU), explica que l'Ajuntament té molt clar que "no baixarà la guàrdia en aquests temes, que són bàsics per a la vila". En aquest sentit, subratlla que, més enllà dels delictes importants, el que més preocupa als veïns són aquestes actituds incíviques, com ara petites baralles o crits al mig del carrer. "A la gent la preocupen aquestes coses perquè el que vol és viure amb tranquil·litat", indica el batlle saltenc.

Una bona part de les multes han estat per proferir "expressions irrespectuoses" envers les autoritats i els agents policials. En la majoria dels casos (55) eren de caràcter lleu, mentre que en 25 eren de caràcter més greu. En total, doncs, es van imposar 80 sancions d'aquest tipus, que van sumar 38.701 euros. També hi va haver 19 multes per desobeir les indicacions dels agents de l'autoritat, que suposen el 7,6% del total i sumen un import de 15.000,18 euros, i vuit casos més en què les multes es van imposar per proferir expressions contràries a les indicacions fetes pels agents.

Un altre dels punts més problemàtics ha estat la vulneració de l'ordenança que regular el consum d'alcohol a la via pública. En aquest cas, s'han registrat un total de 43 infraccions, que signifiquen el 17,3% del total i sumen un import de 5.450 euros recaptats.

A continuació es troben les multes per llençar, abocar, vessar, dipositar o abandonar a la via pública qualsevol tipus de producte. En aquest cas, s'han registrat fins a 12 sancions (un 4,3% del total) que han permès recaptar 1.650 euros. També s'han imposat set sancions per realitzar qualsevol tipus d'acte que pogués embrutir la via pública.

Un altre problema de Salt són les persones que no recullen les deposicions dels seus animals a les vies o espais públics. En concret, s'han posat sis multes d'aquest tipus (per un valor total de 900 euros), mentre que a cinc més se les va multar específicament per embrutir, amb deposicions o miccions tant de persones com d'animals, les vies públiques. Finalment, també s'han multat set persones per fer necessitats fisiològiques (com ara defectar, orinar o escopir), a la via pública. En aquest cas, el total de les sancions suposa 1.050 euros.

El consistori també ha procurat, a través de l'ordenança, sancionar aquells que pertorben el descans nocturn dels veïns. En aquest cas, s'han posat nou multes que han recaptat 1.300 euros. En relació al bon tractament del mobiliari urbà, s'han posat fins a sis sancions (en total, 4.500 euros) a persones que van sacsejar, arrancar, tombar, trencar, embrutir, torçar o sostreure el mobiliari urbà. A més, també hi va haver quatre casos en què es van detectar persones que llançaven deixalles o altres productes des de la finestra de casa.

Pel que fa a les actituds d'assetjament entre menors a l'espai públic, que era una de les principals novetats de l'ordenança, només s'ha hagut de posar una multa, que va ser de 150 euros.

Finalment, també s'han posat dues sancions a gent que feia soroll o escoltava música a l'interior de vehicles a un volum tan alt que molestava als veïns i tres més que feien el mateix des de l'interior d'edificis.