La pluja que va caure contínuament ahir va deslluir l'acte d'encesa dels llums de Nadal de Girona. El fet és que la precipitació va obligar a suspendre la inauguració oficial de l'enllumenat nadalenc, que havia de comptar amb una cercavila i una xocolatada popular a plaça Catalunya i plaça Independència. Tot i això, els llums de Nadal es van encendre igualment ahir en la primera nit il·luminada de les festivitats d'enguany.

La il·luminació nadalenca d'aquest any, a més de decorar tot el centre de la ciutat, també ha arribat a altres zones més allunyades, com ara la rambla Xavier Cugat, a Fontajau, al carrer del Carme o el barri de Sant Narcís. En total, s'han decorat un total de nou quilòmetres repartits en 24 carrers.

A més a més, i per primera vegada, s'han il·luminat tres rotondes d'entrada a la ciutat tot representant els tres presents que els Reis Mags van portar a Jesús: or a la rotonda dels Països Catalans, encens a la rotonda situada davant del palau Firal i mirra a davant del Pont de Pedret.

Es tracta de projectes efímers elaborats per diferents arquitectes i interioristes diferents que ja han participat anteriorment a la mostra Girona, Temps de Flors. A part de decorar, l'objectiu és exhibir les creacions d'artistes gironins.