El regidor de Serveis Socials de Girona, Eduard Berloso (CiU), ha acusat la candidata del PSC a l'alcaldia, Sílvia Paneque, de "buscar el populisme" tot mostrant els habitatges degradats de Font de la Pólvora, i assegura que l'equip de govern només ha procurat gestionar "l'herència rebuda després de 30 anys de govern socialista".

Paneque va fer dijous una visita al bloc del carrer Acàcia, número 12 de Font de la Pólvora, que l'Ajuntament té previst enderrocar, per tal de mostrar l'estat de degradació dels pisos i la precarietat en què viuen els veïns, que no tenen ni llum. Berloso considera que, amb la seva actitud, Paneque fa "un flac favor" a la gent que hi viu, perquè només destaca els aspectes negatius del barri. Per al responsable de Serveis Socials, la cap de llista socialista ha començat una campanya "populista" i recorda que CiU ha fet ja un seguit d'accions per millorar la situació del barri després de "l'herència rebuda" per part del PSC. "Primer, cal recordar a Paneque que encara no ha arribat el temps de campanya, i segon, que en campanya s'han de retreure les coses amb coherència i no a través del populisme", indica. En aquest sentit, considera que Paneque "està abusant de la bona fe dels ciutadans de Font de la Pólvora".

Pel que fa a les acusacions de Paneque dient que Berloso s'ha volgut quedar amb tot el mèrit de les multes que es posaran als bancs pels pisos buits, el regidor recorda que, abans que s'aprovés la moció, CiU ja feia temps que treballava en aquest sentit i ja havien tingut contactes amb entitats per demanar-los que entreguessin els pisos buits per a lloguer social.

També assenyala que creu que la PAH és una "entitat necessària" i que ha pogut fer accions que a nivell institucional no es podien realitzar. En aquest sentit, subratlla la bona entesa que hi ha hagut amb la PAH-Gironès i assegura que l'Ajuntament no vol cap protagonisme, sinó seguir treballant conjuntament a través de la Taula pel Dret a l'Habitatge. En canvi, acusa Paneque de "només voler sortir als diaris".

Pel que fa a les persones amb qui va parlar Paneque, assegura que una d'elles no ha presentat els papers d'ajudes per a la llum i una altra sí que havia entregat la documentació però després no havia comparegut.