La primera secretària del PSC a Girona i candidata socialista a les eleccions municipals de l'any vinent, Sílvia Paneque, va assegurar ahir que no demanarà a Pia Bosch que deixi de ser la portaveu del grup municipal ni que deixi el grup mentre es mantingui a dins d'un marc on, per exemple, hi ha el que no sigui candidata de cap formació alternativa al PSC als comicis municipals de Girona. "Demano lleialtat, responsabilitat i respecte al projecte socialista a Pia Bosch. La línia vermella és no convertir un projecte col·lectiu en personal", va afirmar.

"Mai no he demanat ser portaveu del grup municipal tot i ser la pròxima candidata. No he alçat la veu per demanar això o allò. M'he mantingut en l'estricta disciplina del grup i faré tots els esforços per continuar fent possible que el projecte de 7.505 vots socialistes estigui representat amb unitat a l'Ajuntament de Girona", va aclarir

Pia Bosch és una de les polítiques que encapçala Moviment Catalunya que juntament amb Nova Esquerra acaben de crear un nou partit, enara sense nom, amb ideologia "socialista, catalanista i sobiranista". Bosch ha admès que abandonarà el PSC tot i que no ha indicat cap data.

"No contradic Fernández"

El primer secretari del PSC a les comarques gionines, Juli Fernàndez, qualificava divendres com a "deslleial" que Bosch "s'aprofités" del partit mentre en construïa un d'alternatiu i li exigia que deixés El PSC al més aviat possible. Ahir Paneque però, va ser més diplomàtica i fins i tot va reinterpetrar les declaracions de Fernández. En aquest sentit, la candidata a l'alcaldia de Girona va explicar apuntar que "no contradic el primer secretari, simplement penso que el millor per al PSC és la unitat del grup municipal de Girona i que les declaracions de Pia Bosch encara deixen marge per a l'esperanc?a".

"Faig meves les paraules de Raimon Obiols en les què afirma que en els moments de dificultat la responsabilitat màxima és el manteniment de la unitat", va manifestar Sílvia Paneque. "hi ha un marc, un terreny de joc, on la unitat és possible en el qual la unitat és possible si se es respecten tres condicions que, se del meu punt de vista són essencials: respecte per les opinions de la família socialista; responsabilitat cap als 7.505 votants que ens van fer confiança el 2011; i lleialtat al projecte".

"El grup municipal és i ha de seguir sent la simbolització d'aquests més de 7.000 vots perquè el que representen aquests vots és el projecte socialista a Girona. Aquest és el deure i la responsabilitat dels sis regidors cap als 7.505 ciutadans i ciutadanes que ens van votar", va precisar la candidata.