L'Ajuntament de Girona començarà dilluns una campanya per sensibilitzar els veïns del Barri Vell i el Mercadal sobre la recollida selectiva. Des del passat mes de juny, els veïns han d'aportar els seus residus separats selectivament a les àrees de cubells que s'instal·len cada vespre a la zona, d'acord amb un calendari de recollida de les diferents faccions de residus. De moment, però, no tothom ho fa.

La campanya durarà tres setmanes i consistirà a enganxar un adhestiu informatiu a les bosses que els veïns deixin als portals i voreres. Aquestes deixalles romandaran tot el dia al carrer amb aquests adhesius, tot indicant que incompleixen les ordenances municipals. Alhora, inspectors municipals prendran nota de les ubicacions on es produeixen els abocaments i s'informarà porta a porta a tots els habitatges al voltant d'aquestes ubicacions per recordar el funcionament de la recollida selectiva. L'objectiu és eradicar la disposició de bosses d'escombraries als portals, voreres i papereres a qualsevol hora del dia.

"Aquestes fets malmeten la imatge del Barri Vell i Mercadal, perjudiquen la convivència i provoquen problemes en l'estat de neteja en un espai públic molt freqüentat per la ciutadania", explica el regidor de Sostenibilitat, Jordi Fàbrega.