Girona va donar ahir el tret de sortida a la Campanya de les Persones sense Llar 2014, de manera que durant tota la setmana es duran a terme activitats per fer més visible aquest col·lectiu. La iniciativa està impulsada pel Centre d'Acolliment la Sopa i l'associació Traçant Camins. Enguany, el lema és Per un habitatge digne i adequat. Cap persona sense llar.

La campanya va començar ahir amb la conferència Les dues cares de la veritat, que el professor i fundador de l'escola de Filosofia, Josep M. Carbó, va oferir a la Sopa. Per demà s'ha organitzat una sortida als Àngels i dijous es farà una xerrada col·loqui titulada L'habitatge com a eina d'inclusió. Housing First, l'habitatge primer, a càrrec del director de Serveis Socials de l'hospital Sant Joan de Déu, Joan Uribe, doctor en Antropologia Social. La xerrada es farà a les deu del matí a la Casa de la Cultura. Posteriorment, a les dotze del migdia, es farà una flashmob i es llegirà el manifest de la campanya davant l'edifici de la Generalitat.

El dissabte 29 de novembre es tancarà la campanya d'aquest any amb dues activitats. Per una banda, al matí es prtarà a terme el recus Anem a.. conèixer les persones en situació de sense llar, a les deu del matí a la sopa. A la tarda es farà un acte reivindicatiu i de sensibilització com a cloenda de la campanyaa partir de les quatre al punt de trobada de la Rambla. Hi haurà actuacions musicals amb un grup de percussió i el cor Gospelians, es llegirà un altre cop el manifest de la campanya i es podrà veure l'exposició fotogràfica La Sopa entre bambolines.

El regidor de Serveis Socials, Eduard Berloso, ressalta que l'objectiu de la campanya és fer notar la necessitat de les persones sense llar i denunciar les desigualtats de la societat.