La policia municipal de Girona ha intervingut per tal d’evitar que un grup d’adolescents del barri del Pont Major s’asseguin als rails de les vies del tren. L’última ocasió en què es va produir aquest fet va ser el divendres, aproximadament a dos quarts de dotze del migdia. Una patrulla d’agents van aturar el seu vehicle a prop d’on eren els nois i aquests van fugir corrent.

Alguns veïns asseguren que la situació es reprodueix sovint i que ha vist la policia en més d’una ocasió a la zona per evitar que pugui haver- hi algun incident. El regidor de Via Pública, Mobilitat i Seguretat, Joan Alcalà, assenyala que aquest darrer cop va detectar-se la presència dels nois durant el patrullatge habitual de la policia i no per un avís concret.

Avís al Narcís Xifra

Alguns veïns consultats per aquest diari apunten que es tracta de joves que aprofiten el temps d’esbarjo de l’Insitut Narcís Xifra per creuar la carretera del Passeig Sant Joan Bosco i després de passar per diverses cases, pujar fins a les vies del tren. No han detectat que els nois facin cap tipus de juguesca (apostar en qui és l’últim a retirar- se de les vies quan s’acosta un tren) com la que el 1996 va costar la vida a un noi de tretze anys al barri de Sant Narcís. Es tracta d’un tram de ferrocarril molt recte on un ferrocarril es pot veure molta estona abans que passi realment pel punt exacte. Alcalà ha manifestat que exposarà a la direcció del centre aquests fets per si s’ha de prendre alguna mesura.

El regidor de Seguretat ha explicat que tenen coneixement per alertes veïnals que hi ha persones, en aquest cas adults, que creuen la via per punts no permesos, fins i tot per indrets on hi ha tanques de seguretat. Els vianants decideixen assumir aquest risc perquè s’estalvien fer una volta. Sobre aquest fet, el representant municipal ha assenyalat que fa unes setmanes van enviar un escrit a Adif reclamant-los que milloressin els lement que impedeixen que les persones puguin creuar la via, per evitar que aquest fet pugui provocar algun perill (també hi ha hagut situacions de risc a Sant Narcís).