Ningú va poder fer res per salvar-li la vida per més que es va intentar fins a tres vegades. Un home de 75 anys va morir ahir a la biblioteca de la facultat de Lletres de la Universitat de Girona a causa d'una aturada cardíaca. L'home acostumava a freqüentar la biblioteca però no era esetudiant ni formava part del professorat de la institució.

La primera persona que el va atendre va ser una estudiant de medicina, que en veure l'home sense constants vitals va realitzar-li les maniobres de ressucitació. Els Mossos d'Esquadra també van arribar fins al recinte universitari i van seguir amb les tasques de reanimació utilitzant el desfibrilador portàtil que duen als vehicles patrulla però no van aconseguir que l'home remuntés. Els tècnics sanitaris del Sistema d'Emergències Mèdiques també van intentar-ho sense èxit.

En ser un dia hàbil, a la biblioteca hi havia nombrosos estudiants que van haver de ser desallotjats per deixar treballar els equips d'emergència que van intentar reanimar l'home. Quan es va retirar el cadàver, la biblioteca va tornar a estar plenament operativa i ahir a la tarda els estudiants van poder seguir utilitzant-la de la forma habitual.