El Vol Espai Gastronòmic, l'estructura en voladís sobre el riu Onyar de Girona, es va presentar ahir al matí a Barcelona amb un acte al Palau Robert. El Vol es va inaugurar a Girona el passat juliol i des d'aleshores ja hi han menjat més de 1.500 persones, segons els responsables. El projecte és efímer i en un temps deixarà Girona per instal·lar-se en altres ciutats que hagin mostrat interès en acollir aquest espai.

En la presentació hi van ser presents l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i el director de l'Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa, a part de representants del projecte gironí. Tant Puigdemont com Espasa van destacar el paper que aquesta instal·lació situada a Girona juga en la promoció de la cuina catalana i gironina.

Els xefs hi cuinen de forma rotativa i davant dels comensals, que poden veure com es prepara l'àpat i conversar amb el cuiner per conèixer els secrets del que tenen al plat. Segons Toni Vallory, del col·lectiu Bons Fogons i que va parlar en nom dels cuiners, "aquesta és de una de les coses que converteixen la visita al Vol Espai Gastronòmic en una experiència única".

La presentació a Barcelona va coincidir, amb l'inici de la fira EIBTM, la major del món dedicada al turisme de fires, convencions i congressos. Aquest és un sector pel que el Vol està apostant, ajudat també, csegons va explicar el responsable de l'espai, Carles Postigo "per l'innegable atractiu i proximitat d'una ciutat com Girona".