ERC de Girona proposa que es faci un Ateneu a l'Eixample, que es podria ubicar al CAP de Maluquer Salvador, al garatge Forné o a l'espai que deixarà buit la Clínica Girona un cop aquesta es traslladi. La cap de llista gironina, Maria Mercè Roca, creu que el nou equipament serviria per poder fer activitats a l'Eixample i que no ?s'haguessin de concentrar necessàriament totes al centre. "L'Eixample és un dels barris més poblats de Girona, però paradoxalment no té cap equipament", assenyala Roca, tot assegurant que s'han de "repartir" les oportunitats entre les diverses zones de la ciutat.

Esquerra defensa que l'edifici del CAP de Maluquer seria el més adequat per a ubicar-hi el nou ateneu, però tot i això obrirà un procés amb els veïns de l'Eixample per tal que aquests puguin donar la seva opinió.

Segons indica Roca, els ateneus són "la trinxera de la cultura, el lloc on es troba la ciutadania per crear ciutat", i per tant no haurien d'estar gestionats purament per l'administració sinó també pels veïns de la zona, en un exercici de corresponsabilitat.