Tal dia com avui, el 15 de novembre de 1914, als locals del Grup Escolar de Girona es va celebrar la primera exposició de bolets de la qual es té constància. Va ser obra, com no, de l'anomenat "apòstol" de la micologia gironina, el metge cellerenc Joaquim Codina i Vinyes. Des d'aquesta i fins l'any 1931, se'n van celebrar cinc més: a la Cellera de Ter, a Olot, a Figueres i dues més a Girona.

En Joaquim Codina va morir el 26 d'octubre de 1934. Després van venir els anys foscos de la postguerra. En aquesta època, el gran continuador de la tasca de Joaquim Codina va ser el veterinari Jaume Pagès Basach (1900-1980), que va ser Cap dels Serveis de Sanitat Veterinària de Girona i que va col·laborar activament en diverses exposicions de bolets celebrades durant la dictadura.

Ja en democràcia, a partir de l'any 1981, l'Associació de Naturalistes de Girona (ANG) va celebrar algunes exposicions coincidint amb les Fires de Sant Narcís. El 22 d'octubre de 1987 es va fundar la Secció de Girona de la Societat Catalana de Micologia (SCM). El seu primer acte va ser l'exposició de bolets que va tenir lloc al Claustre de la Mercè de Girona durant les Fires de l'any 1987, on es van mostrar 250 bolets diferents. Arribem així a la tardor de 1995, quan la Secció de Girona de la SCM es va dissoldre per constituir l'Associació Micològica Joaquim Codina, lligada des del seu inici a la UdG. Les exposicions o mostres de bolets que s'han anat celebrant amb més regularitat a les nostres comarques són: al Gironès, les de Girona, Sant Julià de Ramis, Llagostera, Celrà, Cassà de la Selva i Salt; al Pla de l'Estany, la del Museu Darder de Banyoles; a la Selva, les de Vidreres, Arbúcies, Sant Hilari Sacalm i Blanes; al Baix Empordà, les de Calonge, Torroella de Montgrí, Palamós, Palafrugell, Sta. Cristina d'Aro i la Bisbal d'Empordà; a l'Alt Empordà, la de Figueres i Llançà; a la Garrotxa, la de les Planes d´Hostoles i les diverses de la ciutat d´Olot; i al Ripollès, les de Ribes de Freser i Setcases. A la Cerdanya, amb menys tradició, cal citar les de Puigcerdà o Guils.

Continuant la tradició, avui mateix se celebrarà l'Exposició de Bolets de Celrà, al Gironès, coincidint amb l'efemèride centenària. Esperem que els nostres descendents continuin aquesta tradició tan arrelada en la nostra cultura i en un futur puguin celebrar el bicentenari de la primera exposició gironina.