CiU vol que es faci un simulacre d'emergències amb víctimes, simulant un descarrilament o un incendi, per tal de garantir la seguretat de les obres del TAV. Aquest és un dels suggeriments que la federació nacionalista va fer a la moció presentada pel senador socialista Rafael Bruguera, que va ser rebutjada per la majoria absoluta del PP al Senat.

Entre els suggeriments de CiU també hi havia el de recuperar el traçat del riu Güell segons el projecte informat favorablement per l'Agència Catalana de l'Aigua. A més, considerava que fer un simulcre amb tots els equips d'emergència implicats serviria per avaluar tots els defectes que pugui tenir la infraestructura.

A l'hora de fer les obres i millores tècniques necessàries tant a l'estació com al conjunt del túnel, CiU va demanar que es tingués especialment en contra la xarxa de rescat, els sistemes de ventilació i les sortides d'emergència, per donar compliment així a l'informe emès pels Bombers. A més, demanava que s'implantessin totes les mesures de seguretat necessàries per si es produïa un accident amb matèries perilloses.

De la mateixa manera, la federació suggeria que s'havia de crear "urgentment" una mesa conjunta amb totes les administracions involucrades per tal d'analitzar l'estat del viaducte, quins usos es poden fer a sota seu i estudiar com es pot minimitzar el seu impacte a la ciutat. Aquesta mesa, segons CiU, hauria de comptar amb la participació de Foment i Adif.

Finalment, els convergents també veuen urgent crear una mesa amb l'Ajuntament i Adif per debatre les indemnitzacions pels danys que van patir els veïns de Sant Narcís durant les obres. Tot plegat, però, va ser desestimat pel PP.