La majoria absoluta del PP al Senat va tombar dimarts una moció del senador socialista Rafel Bruguera per instar a l'Estat que acabi les obres pendents i garanteixi la seguretat al túnel del Tren d'Alta Velocitat (TAV) de Girona. Bruguera va lamentar que el Govern del PP no tingui "voluntat política per fer el que té l'obligació de fer". Tots els grups del Senat, menys la majoria del PP, van votar a favor de la moció del senador socialista.

A la moció, el senador demanava: segellar el pou per on entra l'aigua que va inundar l'estació i el túnel per evitar altres incidents que posin en risc la seguretat de l'estació; fer les modificacions oportunes, obres i millores necessàries per garantir la seguretat de l'estació i el túnel; acabar amb caràcter prioritari les obres de reposició de la llosa de l'estació; emprendre les obres pendents al barri de Sant Narcís i portar a terme l'estudi global d'integració ambiental al viaducte de la línia convencional.

Bruguera ja havia interpel·lat la Ministra de Foment, Ana Pastor, sobre aquesta qüestió al ple de fa dues setmanes. Aleshores Pastor va respondre que el Ministeri tenia previst començar algunes de les obres aquest mateix novembre.